Bojana Novaković: Bravo za dostojanstvenu Cecu Bojković

Showbiz 27. maj. 202116:37 > 16:49
Podeli:
Foto:Shooting Star / ddp USA / Profimedia; Ivan Dinić/NovaS

"Veliko bravo za glumicu Svetlanu Bojković koja je dostojanstveno učestvovala u današnjoj blokadi", napisala je glumica Bojana Novaković, podelivši fotografiju Svetlane Cece Bojković koja je svojim telom sprečila kamion da istovari građevinski otpad na Bari Revi.

Glumica Bojana Novaković, koja već godinama živi u SAD, i aktivno učestvuje u projektima holivudske produkcije, ujedno važi i za najbolju ambasadorku Srbije, kada je reč o umetničkoj sceni.

PROČITAJTE JOŠ

Osim što je domaću javnost posebno zaintrigirala delivši kadar s Kijanuom Rivsom i Melom Gibsonom, Bojana se ponovo našla u centru pažnje kada je sredinom jula prošle godine predvodila proteste u Njujorku ispred zgrade Ujedinjenih nacija, pružajući na taj način podršku demonstrantima u Srbiji, koji su u to vreme protestvovali, i apelujući na to da mediji objektivno izveštavaju o dešavanjima.

Trenutno koristi svoje platforme na društvenim mrežama kako bi skrenula žanju na dramatično zagađenje vazduha u Srbiji, ali i na uništavanje doline Jadar, te aktivno podržava proteste protiv Rio Tinta.

Najnoviji potez glumice Svetlane Cece Bojković, u potpunosti je oduševio.

Novaković je na Instagramu objavili fotografiju Bojković koja telom zaustavlja kamion koji je na toj lokaciji pokušao da ostavi građevinski otpad.

„Veliko bravo za glumicu Svetlanu Bojković koja je dostojanstveno učestvovala u današnjoj blokadi“, napisala je ona.

Podsetimo, na snimku koji je objavljen na Tviteru, glumica se isprečila ispred kamiona, ne dozvoljavajući mu da istrese šut.

Bara Reva, nekada oaza prirode, postala je oaza otpada. Divlja deponija na levoj obali Dunava preti da preraste u ekološku katastrofu, zbog čega su meštani koji žive u blizini Bare Reva krenuli u protestne šetnje kako bi odbranili prirodu, komšiluk i svoje zdravlje.

Građani danima unazad protestuju zbog istovaranja građevinskog otpada na Bari Revi, te su džakove otpada odneli i pred Skupštinu grada.

I dok je za njih to ekocid, za beogradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine je samo privremeno postrojenje gde može da se odloži zemlja “iz iskopa” i građevinski otpad. Uveravaju da taj otpad nije opasan, iako dokumenta koji to dokazuje zapravo još nema.

Foto:printscreen/instagram/bojnovak

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar