Foto: Privatna arhiva

Porodice Karić i Stojilković odlučile su da unuka Bogoljuba krste u manastiru Prohor Pčinjski, a o neobičnoj torti za jučerašnju proslavu na otvorenom u jednom vranjskom restoranu danas svi pričaju.

Na torti od tri nivoa našle su se mini verzija crkve sa oltarom za krštenje, ikone svetaca Svetog Nikole i Svetog Jovana Krstitelja (krsne slave porodica) Bogorodice i Svetog Prohora Pčinjskog, mnoštvo pravoslavnih detalja i fotografije dece.

“Sličnu tortu sam našla na internetu kada sam gledala šta bih mogla za krštenje. Odmah sam poželela nešto u tom stilu za Bogija, sve smo osmislili da bude eleganto i prikladno jednom ozbiljnom i veselom činu” – kaže za portal Nova.rs Dana Karić.

Komentari Vranjanaca o torti kreću se od “preterano i čudno” do “pravo umetničko delo”, a autorka Danijela Arsić kaže da su joj za detalje ove neobične torte bila potrebna skoro puna tri dana.

“Najzahtevniji je bio deo sa ikonama, bogami trebalo mi je tri puna dana pored svih obaveza”, započinje.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je ova torta jedna od onih koje su privukle najviše pažnje, Arsić tvrdi da je “mislila da više ništa ne može da je iznenadi” dok joj pre nekoliko nedelja nisu tražili tortu u obliku materice.

“Jeste torta neobična ali nije ništa u poređenju sa tim kada ljudi za razne prilike traže i krvave torte, noževe, horor teme, genitalije”, dodaje.

Ipak, nije cela torta prava:

„Uverila sam se odavno da ovakve torte treba da budu od stiropora, pravimo ‘pravu tortu’ samo koliko nam je potrebno, suludo je praviti ogromne koje se bacaju“, kaže Dana Karić i najavljuje još jednu „neobičnu kreaciju“ za rođendan starijeg sina Petra.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (4)