Bodlje, rogovi i čudne maske: Lejdi Gagine hit kombinacije

Showbiz 27. mar. 202110:49
Podeli:
Foto: Mauceri/MacFarlane / INSTAR Images / Profimedia / CWNY / Backgrid USA / Profimedia / CYVR / Backgrid USA / Profimedia / PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Pop provokatorka Lejdi Gaga, sutra proslavlja svoj tridesetčetvrti rođendan. Tokom više od deceniju karijere, muzička diva pokazala je da živi svoju umetnost, i da osim na setu i na sceni, neretko ume da zaprepasti javnost neverovatnim modnim kombinacijama i svakog drugog regularnog utorka.

U galeriji u nastavku nalaze se neke od Lejdi Gaginih najčudnijih modnih kombinacija, a koje nisu toliko poznate široj javnosti, poput recimo haljine od mesa ili slično.

Gaga ih je nosila u periodu od 2014. do 2018. godine, kada je uporedo promovisala svoj elektro pop album „ARTPOP“ i džez ostvarenje „Cheek to Cheek“, sa Tonijem Benetom.

Kada su neki od modnih izraza koje ćete videti u galeriji u nastavku u pitanju, kritičari su bili podeljeni – bila je ili previše ekstravagantna, čudna i „edgy“, ili super moderna „renesansna umetnica“ 21. veka.

Ko je Lejdi Gaga? 

Lejdi Gaga, pravog imena Stefani Džoan Anđelina Đermanota, američka je pevačica, tekstopisac i glumica. Poznata je po svojoj neuobičajenosti, provokativnom radu i vizuelnim eksperimentima.

PROČITAJTE JOŠ

Sa nastupima je počela kao tinejdžerka, pevajući po raznim lokalima i glumeći u školskim predstavama. Studirala je na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Njujorku ali je prekinula studije kako bi se posvetila muzičkoj karijeri. Nakon što je izdavačka kuća Def Džem Rikordings otkazala potpisivanje ugovora sa njom, radila je kao tekstopisac za Soni gde joj je Ejkon pomogao da postigne dogovor sa Interskoup Rekordsom i njegovom kućom Konlajv Distribjušn 2007. godine.

Kao umetnica došla je do većeg izražaja sledeće godine nakon što je objavila svoj debitantski elektro-pop album, „The Fame“, na kom su se našli hit singlovi „Just Dance“ i „Poker Face“.

Prodavši 45 miliona albuma i 280 miliona singlova do marta 2020, Lejdi Gaga je jedna od najprodavanijih muzičkih izvođača svih vremena.

Njena dostignuća između ostalih su i brojni Ginisovi rekordi, jedanaest Gremija, dva Zlatna globusa, Oskar, BAFTA nagrada, tri Brita, priznanja od strane Kuće slavnih tekstopisaca i od strane Veća modnih dizajnera Amerike. Proglašavana je izvođačem godine od strane „Bilbord“ magazina i redovno se nalazi na Forbsovoj listi najmoćnijih i najbogatijih ljudi.

Zauzela je četvrto mesto u anketi VH1 televizije u izboru za najslavniju ženu u muzici 2012. i drugo mesto u „Tajmsovom“ izboru čitalaca najuticajnijih ljudi u proteklih deset godina.

„Bilbord“ ju je proglasio ženom 2015. godine. Poznata je po svom filantropizmu i društenom aktivizmu naročito vezanom za prava LGBT populacije. Osnovala je humanitarnu fondaciju koja najviše posvećuje pažnju podsticanju mladih i prevenciji maltretiranja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar