Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

"Došli smo da odbranimo titulu pobednika 59. sabora trubača u Guči", kaže za Nova.rs kapelnik istoimenog orkestra, Elvis Bajramović.

Pročitajte još:

„Konkurencija je veoma jaka, budući da učestvuju trubači iz svih predtakmičarskih centara kao što su Surdulica, Boljevac, Zlatibor, Kotraža…Iskreno se nadamo nekoj nagradi, ali neka najbolji pobedi“, istakao je on za naš portal. On je podsetio da će se sutra u finalu takmičiti osamnaest orkestara.

Kako je izjavio za Nova.rs direkor Kulturnog centra u Guči, Jovan Kovačević, sutra od 15 časova za najboljeg trubača, odnosno prvu trubu Sabora i orkestar takmičiće se Elvis Bajramović iz Bojnika, „Novosadski trubači“, „Pirotski trubači Saše Pavlovića“, Jovica Jovanović iz Lunovog Sela, Bojan Krstić, Bojan Ristić i Mile Novaković iz Vladičinog Hana, Radič Slavković iz dragačevskog sela Rti, Vranjanac Stefan Mladenović, Ivan Đenadić iz Akmačića, Marko Trnavac iz Mršelja, Nišlija Kristijan Azirović, Orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja, Vlanadimir Ivanović i Siniša Stanković meštani Zagužanja, „Dragačevske trube“ iz Guče, Marko Gligorijević iz Bajine Bašte i „Timočki veseljaci“ iz Knjaževca“.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

U kategoriji omladinaca pobednik je osamnaestogodišnjak iz Požege, Stefan Mladenović sa svojim kolegama, dodao je Kovačević.

Posetioci u Guči će sutra, posle finalnog takmičenja uveče uživati uz muziciranje Majstora trube, Dejana Jevđića, nakon koga nastupa Goran Bregović sa svojim orkestrom za svadbe i sahrane.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Uvek se rado vraćam u Guču. Ona je iznedrila mnogo dobrih trubača, verujem da će i ubuduće biti tako“, kratko nam je rekao Jevđić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.