Foto: Zoran Lončarević

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je danas da ljudi treba da shvate da će Sabor trubača u Guči ove godine biti drugačije organizovan u odnosu na prethodne godine, saopšteno je iz njenog kabineta.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je nakon današnje vanredne sednice Saveta Moravičkog upravnog okruga održane u Čačku navela da je dogovoreno da Sabor trubača u Guči bude tako organizovan da postane primer i za druge manifestacije, odnosno, da se uvede „branjena zona“ u dužini od sedam kilometara u kojoj će biti strogo kontrolisan pristup.

Milutin Todorović i Marija Obradović Foto:Mduls

Organizatori će revidirati planove pa će u tu zonu biti omogućen ulaz vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom, a biće postavljeni punktovi za testiranje nevakcinisanih brzim testovima, uz mogućnost vakcinacije na samom punktu.

Obradović je poručila da će javnost biti svakodnevno obaveštavana da Guča neće biti ista kao ranije, da će pristup biti restriktivan i da , ako žele lepo da se provedu i uživaju, posetioci moraju da budu ozbiljni.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare