Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Pevač Darko Lazić iz godine u godinu javno obećava da će postati bolji i promeniti svoje loše navike koje ugrožavaju kako njega, tako i druge. Međutim, mrka kapa. Od njegovih silnih obećanja i datih reči apsolutno nema ništa, jer činjenice pokazuju suprotno od onoga što on govori. Taman kad svi pomislimo da se malo smirio i spustio na zemlju, on opet izbije s nekim skandalom, a najnoviji je onaj od juče, kad se provodio na žurki usred epidemioloških mera koje su na snazi već godinu dana.  

Lazić je naime sinoć uhvaćen na korona žurki u kafani „Mala kolubara“ u Beogradu, gde se veselio i provodio uz živu svirku. Iako nije angažovan da peva, on je bio gost, pa se usput latio malo i mikrofona. Proslava međutim nije potrajala jer je komunalna milicija upala oko 21.45 i legitimisala svih 25-oro prisutnih, protiv kojih su podnete prijave po Zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti.

Foto:Komunalna milicija

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, pomenuta žurka samo je jedna u nizu kojoj je Lazić prisustvovao otkako je proglašena epidemija koronavirusa. On skupove i žurke obilazi kao da živi u paralelnom svetu u kome nema zaraze koja kosi ljudske živote svakodnevno.

Pre samo nedelju dana Lazoć je pevao na jednoj privatnoj žurki u mestu Dublje kod Bogatića, uz potpuno nepoštovanje obavezujućih mera za sprečavanje pandemije. Društvene mreže preplavili su snimci na kojima Darko uz pratnju svog benda u jednoj kući peva za dvadesetak ljudi. Pored poručivanja pesama i đuskanja na stolovima i stolicama, Lazića su gosti sve vreme grlili i ljubili dok im je pevao „na uvce“.

To nije prvi put da je pevao za vreme koronavirusa, a to čak nije ni krio. Naprotiv, govorio je da se ne oseća krivim što je radio jer je poštovao sve druge propisane mere.

Darko Lazić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Čitava protekla godina za Lazića je bila u znaku kršenja zakona i epidemioloških mera. Prvo je uhvaćen u aprilu prošle godine, tokom vanrednog stanja i trajanja policijskog časa, kako se sa prijateljima vozika po Bogatiću, i to bez dozvole dok traje zabrana kretanja svih građana.

Kako bi izbegao prijavu, Lazić je policajcima navodno ponudio mito od 100 evra jer navodno nema novca da plati celokupan iznos kazne od 150.000 dinara. Bez obzira na sve njegove pokušaje, kao i pravdanje da ne radi zbog koronavirusa, ipak je završio kod sudije za prekršaje, gde mu je izrečena kazna zbog kršenja mere zabrane kretanja tokom policijskog časa, koja je uvedena usled epidemije.

Samo dve nedelje kasnije, Lazić je opet učinio prekršaj. Naime, pevača je policija zaustavila u vožnji bez dozvole u Subotištu kod Brestača, nakon čega je sproveden na saslušanje kod tužioca za prekršajni sud u Rumi. Tada je za Nova.rs pokušao da se opravda time da je seo za volan jer je sina Alekseja morao da vozi kod lekara zbog visoke temperature i da se ne kaje zbog toga.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodnih godina Lazić je više puta zaustavljan od strane policije zbog brze vožnje, zbog čega mu je i oduzeta vozačka dozvola. Ni to ga nije sprečavalo da iznova i iznova seda za volan i vozi bez dokumenata.

Lazić je u jednom intervjuu za Nova.rs ispričao da je angažovao ličnog vozača, odnosno suprugu Marinu jer više ne želi da plaća kazne.

„Na tu temu sam rekao sve što sam imao. I to baš za vaše medije. Odličan sam vozač. Siguran sam dok vozim, i to je najbitnije. Ali, evo, ponoviću. Moja supruga Marina je moj vozač. Ona vozi svuda gde treba, ja nemam dodira s volanom. Opametio sam se, nevezano samo za to, nego za mnoge stvari u životu. Promenio sam neke navike i ljude. Otkako sam dobio decu, ni ne mogu da živim kao pre dok sam bio mlad i slobodan. Ja sam porodičan čovek. Volim selo, uživam sa porodicom i roditeljima“, rekao je Lazić.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.