Foto: instagram/kostovjelena/medenica_pedja/Arhiva

Brojne poznate ličnosti su se ujedinile i pokrenule humanitarnu akciju za njihovog bolesnog kolegu Aleksandra Popovića (36), koji boluje od tumora na mozgu. Kako bi muzičar što pre otišao u Nemačku na dalje lečenje, estrada je dala apel na sve ljude dobre volje da zajedničkim snagama pomognu i da mu to omoguće.

PROČITAJTE JOŠ

U toku današnjeg dana mnogi na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuju Popovićevu fotografiju sa dijagnozom, kao i broj žiro računa na koji se može uplatiti novac, a među njima su Peđa Medenica, Mira Škorić, Jelena Kostov, Katarina Grujić, Katarina Živković, Dženan Lončarević, Goran Lečić Leka, Radiša Trajković Đani, Sloba Radanović i mnogi drugi. Oni su se maksimalno angažovali da Aleksandru, kao i mnogim bolesnim ljudima, doprinesu neophodna sredstva, pogotovo u ovoj situaciji kada vlada pandemija i kada je broj obolelih u porastu.

Aleksandar je inače po profesiji bubnjar i otac je troje maloletne dece. Bije ga glas dobrog i poštenog čoveka, koji je bio pun pozitivne energije i života dok se nije razboleo. Prvo su mu se pojavile prve glavobolje, naizgled bezazlene. Šok je usledio nakon snimka magnetne rezonance, na kojem se vidi prisustvo dva tumora na mozgu, odnosno glioblastoma četvrtog stepena.

Jedan koji je bio na površini, odstranjen je 22.07.2019. godine, a drugi koji je bio na vrlo nepristupačnom mestu ostranjen je 02.08.2019. godine. Druga operacija je bila veoma rizična, dugo je trajala i ostavila je posledice na vid i memoriju. Nakon operacija, uporedo je primao osamnaest zračnih i dvadeset i četiri hemioterapije. Zatim još šest ciklusa hemioterapije.

I dalje je u fazi lečenja, ali mu se zdravstveno stanje ne poboljšava. Ovaj tumor je veoma agresivan i teško se leči. Saznavši da u inostranstvu postoje i drugačiji tretmani za lečenje ove bolesti, porodica je poželela da Aleksandra odvede u Nemačku da nastavi sa lečenjem ove teške bolesti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)