Pevači koji žive od stare slave: Ništa ne snimaju, a rade

Showbiz 15. jul. 202008:30 > 11:01
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević

Pre nego što je svet zadesila pandemija koronavirus brojni pevači vredno su nastupali svakog vikenda. Čak i oni koji poslednjih godina ništa nisu snimili, angažovani su isto kao njihove kolege koje više puta godišnje izbacuju nove pesme.

Muzičari koji su napravili hitove odmah posle raspada bivše Jugoslavije, kada je zavladao turbo folk, postali su megapopularni, te se i danas oseti njihova popularnost. Njihove numere bile su među najslušanijima na top listama. Gde god se začuje živa muzika i tamburaši, nezaobilazne su pesme koje su se snimale pre dve ili tri decenije.

Foto: Zoran Lončarević

Goca Božonovska je 2013. godine učestvovala u jednom rijaliti šou programu, nakon čega je izdala pesmu. Folkerka je od tada bila u pregovorima za novi muzički projekat, ali to i dalje stoji u „fioci“. Međutim, to nije poljuljalo njen poslovni aganžman jer je i dalje tražena zahvaljujući hitovima koje je snimila pre više od 10 godina, među kojima su „Neodoljivo“, „U najboljim godinama“, „Kaznio mi život“ i drugim.

„Sve nešto hoću da snimim, a ne da mi se. Nemam vremena. Kad nisam na putu i ne radim, onda se bavim kućom, decom, spremanjem…“, izjavila je Goca svojevremeno za medije.

Foto: Facebook/Zlata Petrovic

PROČITAJTE JOŠ

Ni najbolja prijateljica Goce Božinovske nije daleko od nje po tom pitanju. Zlata Petrović poznata je kao lepak za bakšiš na privatnim proslavama. Ako uzmemo u obzir njenu diskografiju do sada, ona nema potrebe više ništa ni da snima jer radi punom parom. Poslednja njena pesma koja je doživela popularnost „Aj vino, vino“ napravila joj je ogroman uspeh, pa je zahvaljujući njoj jednom prilikom navodno dobila 3.500 evra bakšiša u novogodišnjoj noći u Beču.

„Čovek više ne zna ni šta da snima, ni šta da peva. Sve je moderizovano i sluša se nešto za šta u životu ne bih platila da izdam. Držim se svog starog prepoznatljivog stila, imama posla Hvala Bogu i ništa mi više ne treba“, rekla je folkerka.

Svi se sećamo Bobana Zdravkovića iz Niša koji dugo nije izdao ništa novo. On i dalje živi na račun stare slave i hitova poput „Ciganima srce daću“, „Sve ljubavi moje“, „Marakana“, „Ne dolazi u moj san“ i drugih, koje se pevaju na svakom veselju u Srbiji i regionu. On je izjavio da mu nije potreban novi projekat jer ima posla i bez toga.

„Ne moram ništa više da snimam. Imam toliko hitova iza sebe i zaista sam prezadovoljan svojom karijerom. Tu sam, postojim i radim. Ne moram da budem u emisijama da bi me angažovali za tezgu, mada ni to nije toliko loše. Pojavim se u novogodišnjim programima, čisto da me ljudi vide i to je to“, kazao je poznati Nišlija.

Ivana Đorđević i Sanja Đorđević Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sanja Đorđević jedna je od najtraženijih pevačica na estradi. Budući da se na terenu odlično pokazala sa starim pesmama i njenom energijom, ona je napravila dužu pauzu i ništa nije iznacivala novo godinama. Očigledno ni njoj to ne nije problem.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar