Ana Mihajlovski za Nova.rs: Mogla su da stradaju i deca

Showbiz 01. jul. 202117:13 > 17:52
Podeli:

Ćerke poznate voditeljke Ane Mihajlovske juče su doživele traumu, kada je nesavestan vozač na pešačkom prelazu pregazio psa kog su devojčice izvele u šetnju na povocu. Vozač je pobegao sa lica mesta, a Mihajlovski je za Nova.rs ispričala sve detalje.

PROČITAJTE JOŠ

Njene ćerke, od 12 i 15 godina, kao i svako veče, izašle su napolje da prošetaju ljubimca. Međutim, dogodila se tragedija, a obližnje kamere sve su snimile. Nakon što je voditeljka dobila snimke, za naš portal je otkrila šta se desilo i kako se njene ćerke sada osećaju.

„Nakon gledanja snimka, situacija je poprilično drugačija. Sinoć je na tom pešačkom prelazu pukom srećom izbegnuta velika tragedija. Dok su maloletne osobe prelazile ulicu na pešackom, vozila su jurila oko njih duplo brže od dozvoljene brzine, iako po zakonu moraju prvo usporiti pred pešacki, a zatim i stati čim pešak kroči na prelaz. Čak je i vozač gradskog autobusa jurio kao lud, u sekundi se stvorio kod pešačkog prelaza. Nije važno čija su deca u pitanju, na kraju krajeva hajde da kažemo da je pas ‘objekat’ i da može da ga gazi ko gde hoće, maloletna deca su bila životno ugrožena, a na tu moju konstataciju policijac me je upitao: ‘Pa da li je udario dete, gospođo’, priča voditeljka za Nova.rs.

Najveći razlog Aninog izlaska u javnost je da pokuša da skrene pažnju vozačima jer su njena deca noćas za dlaku mogla stradati.

Ana Mihajlovski Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Ne bi trebalo da sačekamo da nam neko pokosi dete na pešačkom da bismo reagovali, već kao društvo moramo urediti ponašanje vozača pre nego što se to desi. Svakodnevno rizikujemo život na pešačkim prelazima iako na njima pešaci imaju prednost. Svakodnevno na širom grada gledam ljude koji su za dlaku izbegli tragediju na pešačkim prelazima. Ne znam da li ljudi vole svoje pse koliko smo mi svi voleli našeg. Ovo je za nas ogromna tragedija i mi smo neizmerno tužni. Međutim, ujedno sam i zahvalna što je čistom srećom izbegnuta ona mnogo veća tragedija od ove“, rekla je Ana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar