Seka Sablić o Komneniću: Niko ne zna ko je on u stvari bio

Showbiz 07. mar. 202114:50 > 14:52
Podeli:
Foto:Dalibor Danilović/Screenshot/Youtube/Izbliza - Produkcija Kadar

"Divan glumac, uvek poželjan kao partner. I u najvećim i u najmanjim ulogama uvek je davao svoj maksimum i vrhunske rezultate i time je uvek doprinosio projektu", započela je glumica Seka Sablić za Nova.rs, govoreći o glumcu Borisu Komneniću, koji je preminuo u 64. godini, nakon borbe sa dugom i teškom bolesti.

„Kao čovek, skroman povučen i starinskog morala i poštenja, mnogo mi je žao. Sarađivali smo na nekoliko projekata i uvek bih se obradovala kada bih čula da je on u podeli. Poželjan kolega, divno je bilo sarađivati sa njim uvek je bio kompatabilan. Bio je izuzetan, bio je mnogo kompleksniji nego što je to izgledalo, ko zna ko je on bio. Bio je spreman za velike uloge i velike zadatke. U teatru je bio vrhunski. Ja sam poznavala njegovu majku i jedno vreme smo bile jako bliske, ja ne znam da li je ona živa, daj Bože da nije, da nije ovo dočekala. Molim se da odlazak vrhunskih umetnika prestane, poslednjih godina smo doživeli mnogo vrsnih umetnika“, rekla je Seka Sablić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, beživotno telo glumca Borisa Komnenića pronađeno je sinoć u njegovom stanu na Novom Beogradu.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.

Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Saša Popadić u seriji “Bolji život”.

Dobitnik je više priznanja za svoj rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada “Raša Plaović”, godišnje nagade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.

Bio je oženjen sa Rene i iz tog kratkog braka imao je ćerku Nike.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar