Foto: Printscreen/YouTube/Steppy

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća povodom smrti prvaka Narodnog pozorišta u Beogradu, glumca Borisa Komnenića.

Navodeći da njegova smrt predstavlja „ogroman gubitak za srpsku pozorišnu i filmsku scenu kao i kulturu u celini“, Gojković je ocenila da će Komnenić „ostati upamćen po brojnim upečatljivim ostvarenjima koja su obeležila decenije“.

„Kao prvak drame u Narodnom pozorištu, ostvario je zapažene uloge na ‘daskama koje život znače’ ali i na filmu i televiziji. Pamtićemo ga kroz neke od najpoznatijih televizijskih serija, kao što su ‘Bolji život’, ‘Sivi dom’, ‘Sinđelići’, ‘Žigosani u reketu“, navela je ona u telegramu saučešća.

Komnenić je umro u 64. godini nakon duge i teške bolesti, javili su danas beogradski mediji.

Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji.

Među najupečatljivijim njegovim filmskim pojavama ostale su uloge u „Splavu meduze“, „Tajvanskoj kanasti“, „Direktnom prenosu“, ali i poslednjih godina u ostvarenjima „Flešbek“, „Miloš Branković“, „Uslovna sloboda“, „Sedam i po“, „Vratiće se rode“, „Sinđelići“, „Taksi bluz“, „Miris kiše na Balkanu“, „Žigosani u reketu“.

Iako gotovo da nije bilo serije poslednjih godina u kojoj se nije pojavio barem na kratko, široj javnosti ostaće u sećanju po prvoj većoj ulozi na televiziji i ujedno najprepoznatljivijem liku u njegovoj karijeri, ulozi Saše u porodičnoj televizijskoj seriji „Bolji život“.

Bio je prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu, a 2010. dobio je priznanje „Raša Plaović“, na 142. godišnjicu nacionalnog teatra.

Njegov staž na daskama Narodnog pozorišta, počeo je 1984. godine i tu je ostvario nepregledan broj rola koje se pamte, u predstavama „Konak“, „Kad su cvetale tikve“, „Mefistu“, „Život je san“, „San letnje noći“, „Uobraženi bolesnik“, „Figarova ženidba i razvod“ i brojne druge.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar