Brajović o Komneniću: Za čoveka kakav je on bio nema zamene

Showbiz 07. mar. 202113:43
Podeli:
Foto:Screenshot/YouTube/Elta HD/Vesna Lalić

"Bio mi je blizak, a njegova smrt je za mene jedan veoma težak doživljaj", započeo je Voja Brajović za Nova.rs, govoreći o glumcu Borisu Komneniću, koji je preminuo u 64. godini, nakon borbe sa dugom i teškom bolesti.

„Ta bliskost se dogodila zato što smo na jednom projektu radili skoro šest godina i eto jednu dugačku veliku seriju. Šest godina sam imao priliku i uživanje da se družim u radu sa takvim čovekm. Bio je jedan vrstan umetnik, intelektualac, obrzovan čovek, fantastično duhovit“, rekao je Brajović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedan od retkih ljudi koji i te kako umeju da se nasmeju i na tuđi i na svoj račun. On je bio vrhunski umetnik i jedan veliki gubitak za našu umetnost. Svako ko je tako darovit, nije darovit samo sebi, već i kolegama i publici.
Moram da kažem, mesto Borisa Komnenića nakon njegove smrti nije upražnjeno, on je ostavio veliki trag i za njega ne postoji zamena“, zaključio je glumac za Nova.rs.

Podsetimo, beživotno telo glumca Borisa Komnenića pronađeno je sinoć u njegovom stanu na Novom Beogradu.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.

Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Saša Popadić u seriji “Bolji život”.

Dobitnik je više priznanja za svoj rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada “Raša Plaović”, godišnje nagade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.

Bio je oženjen sa Rene i iz tog kratkog braka imao je ćerku Nike.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar