Foto:Screenshot/Youtube/Insajder Video/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Trenutno je u pripremi film o slučaju Marije Lukić, službenice koja je prijavila bivšeg predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića Jutku, za seksualno uznemiravanje, potvrđeno je za Nova.rs.

Priča koja je potresla Srbiju i žena koja je mnogima postala sinonim za hrabrost biće ovekovečeni na filmskom platnu.

PROČITAJTE JOŠ

„Postoji ponuda već par meseci da se na osnovu cele priče napravi TV drama ili igrani film, na šta sam ja nedavno pristala. Ipak, ne bih ulazila u detalje, jer se scenarista vraća u Beograd sredinom oktobra, pa ćemo tada neke bliže stvari dogovoriti i izaći sa informacijama. Da ne bih ugrozila projekat, ne mogu da govorim o detaljima neko vreme“, rekla je Marija Lukić za Nova.rs.

Podsetimo, Milutin Jeličić Jutka osuđen je u petak, 10. jula u prvom stepenu na tri meseca zatvora, a Marija Lukić, koja ga je tužila zbog seksualnog uznemiravanja pre više od dve godine.

Lukić je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu 8. marta 2018., podnela krivičnu prijavu protiv Jeličića, koji joj je za dve godine, dok joj je bio nadređeni na radnom mestu, poslao čak 15.000 SMS poruka lascivnog sadržaja. Nakon dugotrajnog postupka, koji su obeležila brojna odlaganja jer je osuđeni izbegavao da se pojavi, zbog čega je naloženo čak i njegovo privođenje, presuda je 10. jula konačno izrečena.

Foto: Nemanja Jovanović

Kako je u presudi navedeno, sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti, pošto je Jeličić do sada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama. Sud smatra da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza.

Sem Lukićeve, optuženog Jeličića prijavilo je još sedam žena. Međutim, optužni predlog je podignut samo u slučaju Lukićeve.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (11)