Podrška Anice Dobre Mikinim žrtvama: Hvala što postojite

Showbiz 20. jan. 202112:07 > 12:35
Podeli:
Foto: Jan Woitas / AFP / Profimedia, Printscreen

Povodom ispovesti glumice Milene Radulović, u kojoj je iznela da ju je silovao njen učitelj glume Miroslav Mika Aleksić kada je imala 17 godina, glumica Anica Dobra odlučila je da pruži podršku mladoj koleginici i drugim devojkama koje su takođe prijavile Aleksića.

PROČITAJTE JOŠ

Anica Dobra je ispod slike koju je objavila Milena napisala komentar podrške za nju i sve druge devojke koje su odlučile da progovore o seksualnom zlostavljanju, ističući njihovu hrabrost.

„Devojke sa korakom od milion milja, hvala što postojite“, napisala je Anica Dobra.

Foto: Instagram/milenaa_radulovic

PROČITAJTE JOŠ

Pored Anice, Ivu i Milenu su podržale i druge kolege: Gordan Kičić, Srna Đenadić, Aleksandar Radojičić, Jelisaveta Orašanin, Nina Janković, Marina Ćosić, Brankica Sebastijanović, Milan Marić, Radovan Vujović, Ivana Nikolić, Miloš Timotijević, Stefan Radonjić, Isidora Građanin, Andrija Kuzmanović, Miona Marković, Ivan Zablaćanski i drugi.

Od subote uveče, kada je Aleksić i priveden, u javnost je izašlo još nekoliko polaznica njegove glumačke škole, koje su bezrezervno podržale Milenu, i izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je prošla, ali iznele i svoja negativna iskustva sa Mikom Aleksićem. Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, prijavila Aleksića policiji.

Milena Radulović, jedna od žrtvi profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad nekoliko devojaka, stigla je danas nešto pre 11 sati na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Foto:Nova S/Goran Srdanov/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Miroslav Mika Aleksić je saslušan u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz člana183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar