Pale oštre kritike na račun princa Čarlsa

Podeli:
Foto:EPA-EFE/HAZEM BADER

U novoj kraljevskoj biografiji "Poslednja kraljica", princ Čarls nije prikazan u najlepšem svetlu. Naprotiv, kritikovan je i njegov ostareli izgled.

PROČITAJTE JOŠ

Britanski princ Čarls našao se na žestokom udaru kritika u novoj biografiji „Poslednja kraljica“ autora Kliva Irvinga, koji tvrdi da je budući prestolonaslednik licemeran i izgleda starije od svoje 94-godišnje majke, kraljice Elizabete.

Prema njegovim rečima postoji veliki rizik da 72-godišnji Čarls dovede monarhiju u propast, o čemu je otvoreno progovorio u intervju za „Vanity Fair“.

Foto: EPA-EFE/Chris Jackson

„Jedan od problema je što on ne izgleda kao okrepljujući naslednik. Trebalo bi da novi kralj bude simbol života i razumevanja modernog sveta, a on na neki način izgleda starije od kraljice. Taj stil je sam odabrao, izgleda kao kraljičin brat, a ne sin“, smatra Irving.

Brine ga i to što je jako dugo vojvoda od Rotesaja i samostalno vodi svoje poslove, daleko od kraljevske porodice, pa se boji da bi njegovi postupci bili pod znakom pitanja, nakon što preuzme presto.

„Ne voli izazove i razmišlja autokratski. Pokazao se licemernim više puta“, izjavio je autor.

Foto: EPA-EFE/VICTORIA JONES

Tu je izjavu potkrepio primerom kada je doneta odluka da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne bi smeli koristiti to ime u svrhu monetizacije kraljevskog imena, s čime se Čarls složio. Međutim, Irving navodi da je on sam jedan od prvih koji je to učinio sa svojom luksuznom markom „Waitrose Duchy Organic“, koja svoje proizvode isporučuje marketima „Waitrose“ i „Ocado“.

PROČITAJTE JOŠ

Princ Čarls je inače najstariji sin kraljice Elizabete II i princa Filipa, te je prvi u redu za britansku krunu. U novembru prošle godine proslavio je 72. rođendan, a poznat je i po tome što je ujedno i čovek koji najduže u istoriji čeka na tron.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar