Nova mis Zelanda je transrodna žena: Porodica me je odbacila

Showbiz 11. nov. 202023:00
Podeli:
Foto:Instagram/arielle.keil

Ariel je prva transrodna osoba koja je bila prijavljena za takmičenje lepote na Novom Zelandu. Srećna je kao žena, ali počeci transformacije nisu bili jednostavni, jer su je roditelji zamolili da napusti porodični dom.

PROČITAJTE JOŠ

Ariel Keil je transrodna žena s Filipina koja je ušla u istoriju nakon što su je proglasili za Mis Novog Zelanda. Prva je transrodna osoba koja se prijavila za takmičenje lepote na Novom Zelandu.

– Takmičenje je bilo sjajno iskustvo. To je nešto što sam dugo htela i ovo mi je ispunjenje sna – rekla je Ariel za strane medije.

Ona se rodila u Davau na Filipinima kao dečak Endru. Promeni pola podvrgla se početkom ove godine. Kaže kako joj je bilo teže otkriti ljudima da je transrodna, nego kada je govorila da je homoseksualac.

– Već sam provela važne godine svog života kao pogrešan pol i nisam želela protraćiti i svoje dvadesete u pogrešnom telu – rekla je Ariel, kojoj je takav način razmišljanja pomogao da prizna istinu svojim roditeljima.

Međutim, nije sve bilo tako jednostavno. Menjanje je počela pre tri godine, a porodica ju je prvobitno izbacila iz doma jer nisu mogli da prihvate njenu odluku. Kada su saznali da uzima hormone, rekli su joj da prestane ili da napusti njihov dom.

 

View this post on Instagram

 

✨ intercontinental ✨

A post shared by ARIELLE KEIL (ARI) (@arielle.keil) on

– Život mi se preokrenuo, ali radije bih prolazila kroz pakao kao žena nego imala lagodan život kao muškarac – ispričala je Ariel koja je svojevremeno spakovala sve što je imala i izašla iz kuće, ne znajući pritom kakva je sudbina čeka.

Borila se s teškim napadima depresije, ali je prebrodila sve poteškoće. Danas je, tvrdi, srećna kao žena. Ariel se operaciji promene pola podvrgla na Tajlandu, jer je na Novom Zelandu lista čekanja duga. Platila je 150.000 dolara za operacije koje su uključivale implantate za grudi i vaginoplastiku.

Foto:Instagram/arielle.keil

Novi Zeland je tek nedavno uveo niz olakšica koje omogućavaju deci da sama biraju svoj pol. To je izazvalo brojne kritike, ali Ariel smatra da to nije nešto zbog čega bi se trebalo brinuti.

– Ne traže od vas da promenite pol s njima, to vam neće promeniti svakodnevni život. Nećete ništa izgubiti ako budete ljubazni i podržavate druge – zaključila je.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar