Nije samo Lukas: Pola estrade u dugovima do guše

Showbiz 07. nov. 202009:08 > 09:1812 komentara
Podeli:
Foto: E-Stock, Zoran Lončarević, E-Stock

Suština šou-biznisa ponekad nije biznis, nego šou! Većina pevača mnogo para ulaže u nastupe, spotove i pesme, pa im ostane vrlo malo para za lagodan život. Prva pomisao na estradu je veliki novac, jer se smatra da je to profesija u kojoj se zarađuje brdo para bez velike muke. Zapravo, istina je da kroz tu branšu zaista cirkuliše ogromna svota novca, ali malo je onih umetnika koji za sebe zadrže veći deo kolača.

PROČITAJTE JOŠ

Iako svi mislimo da pevači „mlate“ ogroman novac, posebno kad vidimo koliki bakšiš uzimaju kad pevaju na svadbama po inostranstvu, malo je estradnih umetnika koji za sebe zadrže veći deo kolača.
Više od 60 posto zarade pevači ulažu u nove pesme, spotove, marketing i druge rashode, a ponekad je taj procenat i znatno veći. Zato se dešava da čak i neke velike zvezde grcaju u dugovima i kreditima godinama.

Foto: Zoran Lončarević

Prvi na toj listi je pevač Aca Lukas, koji troši više nego što zaradi, pa se ko zna koliko puta našao u situaciji da je morao da pozajmljuje pare. Jedan od primera je parnica iz 2016. godine koju je izgubio od biznismena Dejana Popovića Tigra. Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj pevač mora da isplati dug od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i da plati sudske troškove od 300.000 dinara. Pošto pevač nije vratio taj dug, izvršitelji su juče došli u njegov stan, ali su popis imovine obustavili jer se Lukas žalio na loše zdravstveno stanje. Isto tako je poznato da je pre nekoliko godina uzeo pola miliona evra od Saše Popovića, a pričalo se da mu je direktor „Granda“ tražio i kamatu na zajam. Navodno, to je i prelomilo da pukne saradnja između njih dvojice. Kako god, Lukas mu je na kraju vratio pare, ali tu sreću nisu imali Marina Tucaković i njen suprug Aleksandar Futa Radulović. Njima je Aca godinama dugovao ogromnu sumu novca, pa su morali da ga tuže i dobili su sudski proces.

Foto:Zoran Lončarević

Marini su novac dugovali i drugi pevači. Dara Bubamara je na tom spisku i to za pesme sa albuma „Delete“ iz 2013. za koje je Marini dugovala 10.000 evra, sve dok ona to nije rekla u jednom intervjuu. Tada je Dara, u svom maniru, isprozivala Marinu u medijima, ali joj i dala veći deo duga.

– Marina jeste zaslužna za mnoge moje hit pesme, ali i pre Marine imala sam velike hitove. Dakle, Dara nije vezana ni za Braju ni za Marinu, niti ne znam koje kompozitore. Ja sam u fazonu „ne diraj me, ne diram te“, i ko me prvi dira, ja mu odgovorim. E sad, ja to više kažem na neki svoj ludi i duhoviti način, pravo u bubrege i onda im to zasmeta. Ne pogađa me ništa što komentarišu ljudi sa estrade, koji su samo grebatori naslovnih strana i koji su željni nekih natpisa u novinama preko mene. Marini sam platila sve. Šta ćemo da kažemo za sve ono što je, pored novca, dobijala od mene – kazala je jednom prilikom Dara.

Dara Bubamara i Marina Tucaković su zakopale ratne sekire nakon šest godina i ponovo su u ljubavi kao nekada.

Foto: E-Stock Aleksandar Nalbantjan

Darko Lazić takođe ne ume s parama. U trenutku kada je doživeo saobraćajnu nesreću 2018. bio je dužan preko 400.000 evra zbog kockanja. Novac mu je nakon toga pozajmio jedan menadžer i prijatelj s kojim i sada sarađuje i pare vraća u ratama. Naime, pevač je u nekoliko navrata i pre udesa uzimao novac na zajam i računao na to da će raditi i tako vraćati svoj dug, što na kraju nije uradio.

Pevačica Zorica Marković je tokom ranijih intervjua isticala kako joj je kolega Darko Lazić dužan određenu svotu novca, koju mu je ona vremenom oprostila jer ne želi da pravi Laziću problem, ni da kvari prijateljstvo sa njim.

Pevač se u poslednje vreme sudi sa svojom bivšom ženom Anom Sević jer navodno nije plaćao alimentacije za svoju ćerku Lorenu.

Foto:Nemanja Jovanović

Nataša Bekvalac često je i sama javno pričaa da ponekad ostane bez prebijene pare, iako odlično zarađuje. Pre pet godina napravila je dužu pauzu, posle čega se jedva vratila na scenu jer nije imala novca da plati nove pesme.

– Moj kum Alen napisao je pesmu „Original“, a ja u tom trenutku nisam imala novca da je snimim. Alen i ja smo otišli do momaka koji se bave produkcijom. Rekla sam im: „Ja novac nemam, ali se nadam da ćete verovati u ovu pesmu i da ćete je snimiti gratis.“ Ako mi verujete, u tom trenutku nisam imala ni za kiflu. Toliko sam bila bankrot. Da bi se našalio sa mnom, moj kum je otišao do pekare, odakle mi je doneo jogurt i jednu kiflu – izjavila je ona 2016. godine.

nataša bekvalac foto nemanja jovanović/nova.rs
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prošle godine Halidu Muslimoviću došli su izvršitelji po naplatu jer pevač skoro 30 godina odbija da Erminu Elezoviću, čoveku koga je prevario za novac, isplati 32.000 evra. Muslimović je uspeo da dva puta izbegne prinudnu aukcijsku prodaju svoje imovine, pa mu je to pošlo za rukom i ovaj put. Ermin Elezović je čovek kojeg je bosanski pevač navodno prevario tako što mu je uzeo novac za snimanje albuma koji nikada nije objavio. Elezović na pravdu i obeštećenje čeka još od 1990. godine. I pored odluke Apelacionog suda u u Kragujevcu, Muslimović ne želi da mu isplati dugovanje. Zato su nadležni organi pribegli opciji prodaje imovine dužnika, iz koje bi se podmirili svi poverioci. Međutim, aukcija je bila obustavljena.

Halid Muslimovic
Halid Muslimović Foto:E-Stock/Mirko Rodić

Bosanski folker  je godinama uzimao novac i od žena. Zahvaljujući Sonji Bašić, njegovoj bivšoj ljubavnici, saznalo se i za tu aferu. Ona je u javnost detaljno iznela na koji način Halid uzima novac, udvarajući se, pozivajući se na to da je teško bolestan, da će mu banka uzeti sve jer nema da plati rate za kredit. Do sada je na taj način uspeo da prevari Sonju, kojoj duguje 107.000 evra, kao i Azu Hamzić iz Beča, koja ga je tužila zbog duga od 50 hiljada. Bašićeva je imala tu nesreću da je od Halida dobila i batine kada mu je tražila pare natrag.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar