Uzimaju i do 15.000 evra: Estrada ne spušta cene zbog korone

Showbiz 20. okt. 202008:55
Podeli:
Foto: Arhiva

Koronavirus paralisao je pola sveta, ali i domaća estrada našla se na velikim mukama kako preživeti ova krizna vremena. Međutim, ovo ne važi za sve izvođače jer postoje i oni koji uprkos pandemiji rade punom parom ne hajući mnogo za razne zabrane, mere i ograničenja. Kako Nova. rs saznaje, pojedini estradnjaci sa nastupa odlaze punih džepova, ali i njihovi menadžeri, pa tako pojedinci po nastupu budu teški i po 14.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Iako su Krizni štabovi zemalja u okruženju nametnuli surova pravila za noćni život, ograničeno radno vreme, smanjen broj gostiju, to nije sprečilo pojedine pevačice i pevače da uprkos svemu tome zarade pozamašnu novčanu sumu. Za njih nikakva ograničenja i mere nisu bila prepreka da nastave sa svojim poslom kao u najsrećnija vremena. Uprkos malim posetama, neki izvođači, iako se očekivalo da će smanjiti cenu svojih gostovanja, nisu to uradili nego su zadržali čvrsto cene svojih gostovanja. S druge strane, bilo je i manji broj onih koji su neznatno spustili cenu svojih gostovanja kako bi se održali u poslu uprkos galopirajućoj pandemiji.

Kako Nova.rs saznaje iz izvora bliskih srpskoj estradi, klubovi i splavovi nametnuli su posebne uslove za jaka gostovanja. Naime, ukoliko je skuplji izvođač, onda su se vlasnici objekata dosetili načina za dodatnu zaradu. Pa su tako uslovi za mesto u lokalu sledeći: ukoliko gosti žele separe, moraju da izvoje posebno novac za mesto, a posebno za flaše pića. Međutim, to ne važi za sva gostovanja već za samo ona jača poput nastupa Bube Korilija i Jale Brata, Jelene Karleuše, Nataše Bekvačac…

Bez obzira na sve to, klubovi su i dalje posećeni pa su sve strane zadovoljne – i gosti, i vlasnici, i pevači. Samo što je većina klubova i splavova zaštićena, te se na samom ulazi meri temperatura gostima, a zaposleni su zaštićeni opremom od glave do pete.

Ekipa našeg portala pozvala je poznate estradne menadžere, koji su potvrdili naša saznanja.

 

Goran Lečić Leka, koji u svojoj „Infinity“ produkciji drži preko 17 pevača, među kojima su Dejan Matić, Radiša Trajković Đani, Katarina Živković, Dara Bubamara, Sloba Radanović i drugi, ističe da je pevačima ista cena kao i pre pandemije, ali da ponekad u dogovoru sa vlasinicima klubova pogađa drugu cenu.

View this post on Instagram

#podgorica #airport

A post shared by Goran Leka Lecic (@goran_lecic_leka) on

„Honorar se nije menjao, bar ne u mojoj produkciji. Cena je ista, ali dešava se da nekad spustimo. Nismo ni mi kraj srca i razumemo celu ovu lošu cituaciju koja je generalno zahvatila celu muzičku industriju i svi smo na gubitku. Zašto i ne izaći u susret ako je nekome puno da plati za nekog pevača? Sve je stvar dogovora“, rekao je Leka.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.