Ko je bila Natali Delon – žena koja je zaludela dva Srbina

Podeli:
Foto: Compagnie Industrielle et Commer / AFP / Profimedia

Francuska manekenka i glumica Natali Delon preminula je danas, u svojoj 78. godini nakon duge i teške borbe sa tumorom. Pored nesvakidašnje lepote po kojoj je bila poznata, njen buran ljubavni život izazivao je veliku pažnju javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Fatalna Francuskinja bila je udata za glumca Alena Delona. Svog supruga upoznala je kada je imala 21 godinu, a venčali su se 1964. U braku koji je trajao četiri godine, dobili su sina Entonija.

Međutim, pre braka sa poznatim glumcem, Natali je bila u ljubavi sa Milošem Markovićem, mladićem iz Knjaževca, da bi nakon njega imala aferu sa Stevanom Markovićem Stevicom, koji je bio Milošev prijatelj.

Foto: MF / Abaca Press / Profimedia

Miloš i Stevica bili su uključeni u ulične beogradske tuče, kada su upoznali Alena Delona, koji je u to vreme snimao film „Marko Polo“ u Beogradu. Alen ih dovodi u Francusku 1962. godine, ne sluteći da će se obojica zaljubiti u njegovu izabranicu Natali.

Lale Vujadinović u svojoj knjizi „Krstaši Čuburci“, u odeljku „Večera kod dva maga“, opisao je kako je Natali izgledala te 1963. godine, kada je bila u vezi sa tada mladim glumcem Milošem Markovićem.

„Miloš je već duže vreme bio u strasnoj vezi sa jednom prelepom Francuskinjom, zapravo Špankinjom rođenom u Maroku, čudnog prezimena – Kanovas. (…) Miša je priznao da je to ‘devojka iz snova’, detaljno nam opisujući njene fizičke čari i umeće ljubavi. Nisam mu baš sve poverovao, ali kada mi je Rimski rekao da je devojka zaista izuzetno lepa, pomislio sam da je Miloš pronašao devojku o kojoj svako od nas samo može da sanja. (…) Imala je blistavu plavu kosu, koja je padala do ramena, krupne plave oči, tanak struk, lepo oblikovane noge, dugačke i elegantne. Postojalo je kod nje nešto što ju je činilo prozračnom poput bisera.“

Foto: Annette Green / Zuma Press / Profimedia

To je bila Fransis Kanovas, koja kasnije postaje Natali i udaje se – ali ne za Miloša, nego za Delona. Miloš se oženio Sintijom Buron, da bi mogao da ode u Ameriku.

Nakon Miloša, tada već udata Natali imala je aferu sa Stevanom Markovićem Stevicom, koji je bio Alenov telohranjitelj. Stevica je 1965. godine pisao svom bratu kako u početku nije mogao da podnese Alenovu ženu, da bi se dve godine kasnije zaljubio u nju.

„U početku, kad je Alen govorio da hoće da primi Stevana u kuću, bila sam protiv toga. Ali kasnije sam uvidela da je veoma šarmantan. Avgusta 1967. bila sam fizički slaba prema njemu. Posle avanture, bilo je dogovoreno da se naše prijateljstvo ne kvari. Međutim, u septembru sam primetila da se Stevan zaljubljuje u mene. Postao je neprijatan i počeli smo da se svađamo“, pričala je glumica svojevremeno.

Foto: Adel Productions / Medusa Distri / AFP / Profimedia

Vremenom je Stevica postajao sve ljubomorniji, što se naročito moglo primetiti od novembra 1967. godine, kada je Natali Delon imala vezu sa rediteljem Filipom de Brokom.

U selu Yvelines, nedaleko od Pariza, prvog oktobra 1968. godine, pronađeno je mrtvo telo Stevana Stevice Markovića. Alen Delon bio je glavni osumljičeni, iako nikada nije bio optužen za ubistvo. Jedna od činjenica koja je upućivala na njega bilo je pismo koje je Stevica poslao svom bratu Aleksandru, u kojem je napisao:

„Ako budem ubijen, za to su 100% odgovorni Alen Delon i njegov kum Fransoa Markantoni.“

U ovoj istrazi bila je saslušana i Natali Delon.

Foto: Compagnie Industrielle et Commer / AFP / Profimedia

Nakon razvoda braka, ostala je u prijateljskim odnosima sa Alenom.

Francusku manekenku i glumicu dovodili su u vezu sa glumcem Ričardom Bartonom i pevačem Edijem Fišerom.

Natali je objavila svoje memoare 2006. godine.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar