Foto:LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia/EPA/TRACEY NEARMY

Rouen Etkinson, slavni engleski komičar i glumac kojeg je proslavila uloga Mister Bina, optužio je ekipu kultne serije "Prijatelji" da su mu ukrali foru s ćurkom na glavi iz njegovog legendarnog sitkoma "Mrister Bin".

PROČITAJTE JOŠ

Komičar je to ispričao u novom dokumentarcu „Srećan rođendan, Mister Bin“, koji se emituje na ITV-u povodom tridesetogodišnjice od stvaranja humorističkog lika po kojem je Etkinson postao popularan.

Svi se sigurno sećaju scene kada se Mister Binu zaglavila glava u ogromnoj ćurki još 1992. godine, a šest godina kasnije ista fora pojavila se i u seriji „Prijatelji“, i to u epizodi „The One With All The Thanksgivings“.

Foto:Screenshot/Youtube

Džoi, kojeg je glumio Met Leblank, takođe je zaglavio glavu u velikoj ćurki, a isto to nakon njega ponovila je i Monika, koju je igrala Kortni Koks.

„Kada smo 1996. snimali film o Mister Binu, odlučili smo da napravimo autoplagijat i ponovno iskoristimo šalu s ćurkomna glavi. I „Prijatelji“ su se snimali 90-ih, kada su ukrali šalu,“ izjavio je Etkinson pre nekoliko dana, dodajući da su brojni ljudi mislili da je situacija obrnuta, te da je zapravo on ukrao foru od „Prijatelja“.

Foto:Screenshot/Youtube

U ovom dokumentarcu pojavljuje se i Ričard Kartis, Etkinsonov saradnik, koji je lično napisao skeč s ćurkom.

„Apsolutno sam zgrožen krađom „Prijatelja“. Video sam to tek pre nekoliko dana. Doslovno ne mogu verovati šta se ovde dogodilo. Bizarno,“ oštro je komentarisao Kartis.

Etkinson je svoj zaključak ipak izneo u nešto blažem tonu.

„Na kraju krajeva, šale nisu stvar koja se može doslovno ukrasti. One i jesu tu da se kradu, da inspirišu druge,“ rekao je komičar, koji je nedavno izjavio da se nada novim epizodama „Mister Bina“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.