Foto: Bojana Janjić/Arhiva

Tekstopisac Milan Laća Radulović, sin Marine Tucaković, stao je u odbranu pevačice Milice Pavlović koja se trenutno nalazi na meti kritika zbog kadra u svom spotu "Crna jutra".

Naime, Pavlović je objavila spot za pesmu „Crna jutra“ ili „Balkan S&M“, a jedan kadar u videu izazvao je prilično oprečne reakcije na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Radi se o kadru u kojem je Pavlović iskombinovala srpsku narodnu nošnju sa lateks čizmama i rukavicama. Ona je, takođe, prema nekim tumačenjima, prikazana i kao Bogorodica, koja na krilu mazi zgodnog muškarca.

“Ovo je simbol idealne zene koja ostaje verna, lojalna i odana uz svog muskarca do samog kraja! Ali, samo onda kada je onaj pravi”, napisala je pevačica na društvenim mrežama, opisujući kadar iz spota.

Međutim, društvene mreže bukte od različitih komentara. Pojedini korisnici Tvitera i Fejsbuka navode da je Milica Pavlović uvredila osećanja Srba jer je na, kako kažu, skaradan način prikazala narodnu nošnju.

Laća, s druge strane, smatra da se radi o lažnim patriotama.

„Koristim priliku da ukažem podršku Milici Pavlović povodom organizovanog bot napada iza fasade lažnog patriotizma. Zemljaci, prekinimo s retrogradnim i primitivnim atakom na slobodu umetničkog izraza, a samim tim i na misao i smisao vere. Istupam i kao Srbin i kao pravoslavac i kao autor – kao čovek! Ne budite nevolje, nevoljani mali. A ti, devojko, sempre dritto“, napisao je Laća na Instagramu.

Foto: Instagram/laccanotlaca

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)