Foto: N1, Printscreen/Studio B/Agape

Nakon ispovesti glumice Milene Radulović koja je prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, oglasio se i dramaturg Ivan Lalić. On se prisetio kako je svojevremeno kao predsednik Udrženja dramskih umetnika predvodio smenu Miroslava Mike Antića koji je tada bio upravnik pozorišta "Duško Radović". Lalić je u svom obraćanju na društvenoj mreži Fejsbuk istakao da je Aleksić vršio psihičku torturu nad ženskim delom asambla pozorišta "Duško Radović, zbog čega umalo nije došlo do fizičkog sukoba između njih dvojice.


PROČITAJTE JOŠ

„Drugari, svi smo u šoku. Ja ceo dan ne mogu da dođem sebi od muke i besa.  Ipak, da malo trezvenije sagledamo stvar na kraju dana. 1. Tokom vremena niko nije mogao da pretpostavi da će psiho da se usudi i da seksualno zlostavlja decu. 2. Lično sam se sukobio sa Mikom na ivici fizičkog incidenta pre 20 godina upravo oko njegovih psihičkih tortura ženskog dela ansambla „Duško Radović“ pred mnogobrojnim svedocima. Svedoci su bili vama dobro poznati glumci koji su ranije završili njegovu školu i koje je Mika doveo u svoju odbranu. 3. Ti glumci sada moraju da progovore. Oni su mu dali kredibilitet, njihova imena su bila mamac roditeljima da njihova deca mogu postati uspešna poput njih. Oni su najbitnije deo priče. Oni moraju da progovore. Nisam čuo još nikoga od njih da se oglasio. Verujem da su i oni u šoku, ali ja ih molim da učine taj napor i progovore…“, naveo je dramaturg Ivan Lalić na svom Fejsbuk profilu.

Drugari, svi smo u šoku, ja ceo dan ne mogu da dodjem sebi od muke i besa. Ipak – da malo trezvenije sagledamo stvar na…

Posted by Ivan Lalić on Недеља, 17. јануар 2021.

O vremenu kada je Miroslav Mika Aleksić bio na mestu upravnika pozorišta „Duško Radović“ progovorila je i Gorica Mojović, bivša gradska sekretarka za kulturu do 2014. godine, koja se uključila u polemiku na ovu temu, takođe, na društvenoj mreži Fejsbuk.

“Miku su svi hvalili. Nekadašnja sekretarka za kulturu Ljiljana Blagojević postavila ga je za direktora pozorišta ‘Duško Radović’. Kad sam ja došla u Skupštinu grada Beograda, Udruženje dramskih umetnika je tražilo od mene da smenimo Miku Aleksića jer su se brojne glumice žalile na njega. Miku nisam lično znala, ali sam verovala i glumcima i Udruženju. Održan je veliki sastanak u ‘Dušku Radoviću’. Bila žestoka rasprava, uglavnom najostrašćeniji branioci Mike Aleksića, neću sad da im pominjem imena. Pošto je rasprava bila sve žešća, napuštali su je oni koji su bili za smenu, otišli su i predstavnici Udružnja, ja sam ostala do kraja i po meni su izručivane kofe govana. Mika Aleksić je ipak smenjen. Naravno da ni tada nisam slutila za šta je sve sposoban, a kamoli da zlostavlja decu, samo sam se suočila sa briljantnim manipulatorom. Oko svega je manipulisao, vešto obmanjivao. To je bio razlog što uprkos napadima nekih istaknutih glumaca nisam odustala i predložila njegovu smenu. Izabrana je umesto njega Anja Šuša.

Foto: Facebook/Gorica Mojović

Tokom polemike na pomenutoj društvenoj mreži Gorica Mojović je iznela i sledeći podatak:

“Ne, nije ta smena bila zbog Ljilje Blagojević. Postavila je ona i Mišu Vukobratovića u Pozorištu na Terazijama koji je, po meni, bio jedan od najboljih upravnika, dva puta mu je na moj predlog obnavljan mandat. Ja sam oko Mike slušala uglavnom izjave glumica iz ” Duška Radovića”. ( nije bilo reči o seksualnom zlostavljanju). Dugo sam prčala sa Mikom. Tada mi je postalo neshvatljivo kako ljudi koji ga podržavaju ne shvataju kako beskrajno vešto manipuliše, laže, obmanjuje. To je meni bilo presudno! Ja sam zaista zbog njega prošla ‘toplog zeca’, ali moram da priznam, a to nije naknadna pamet, da mi se gadio. Ni slutila nisam da se ove stvari dešavaju, samo ništa mu nisam verovala. Zato je smenjen”.

Foto: Facebook/Gorica Mojović

Podsetimo, Aleksića je za seksualno zlostavljanje pored Milene Radulović optužilo još pet devojaka, a neke su maloletne. Poznata glumica je u intervjuu za “Blic” navela da je u pitanju “monstruozna mreža inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umetnosti i religije čoveka koji korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)