Foto: Ministarstvo odbrane/Goran Stanković

Glumac Miloš Biković posetio je danas Vojnu akademiju, gde je imao priliku da se u društvu kadetkinja i kadeta treće i četvrte godine upozna sa segmentima života i rada te visokoškolske ustanove, preneo je RTV.

PROČITAJTE JOŠ

Za Bikovića je to bila prilika da stekne iskustva za uloge koje ga očekuju u budućnosti, a za kadetkinje i kadete da se upoznaju i druže sa jednim od najpopularnijih glumaca današnjice.

„Vojska i vojna lica imaju poseban način razmišljanja, kodeks ponašanja i sistem vrednosti i ja sam došao na Vojnu akademiju da se upoznam sa tim i, na neki način, doobrazujem sebe kao glumca i pripremim za neke uloge koje mi predstoje“, rekao je Biković.

On objašnjava da jedan dan u uniformi nije promenio vizuru prema vojsci i vojnim licima, ali je neposredno iskustvo promenilo osećaj i doživljaj vojske.

„Danas sam imao tu priliku i čast da stojim u stroju sa kadetima kada se podizala zastava. To je nešto što može da se prepričava na filmu, ali kada je čovek tu i kada to oseti, u stomaku i krvi nešto proradi i odreaguje. To je jedan momenat koji ću poneti odavde, a drugi su ovi divni mladi ljudi koji su, a to im se vidi u pogledu, zdravi psihički i fizički, duhovno… Dobri ljudi. Oni su, stvarno, dika i ponos“, istakao je glumac.

Foto: Ministarstvo odbrane/Goran Stanković

Kadetkinja treće godine Anđela Vučković kaže da je njoj i njenim kolegama čast što je proslavljeni glumac Miloš Biković bio sa njima u stroju i što je sa njima trenirao na poligonu pešadijskih prepreka.

Foto: Ministarstvo odbrane/Goran Stanković

„Oduševljeni smo kako je on sa lakoćom prešao poligon i kako nema straha kada se suočava sa izazovima. On je spontan, zanimljiv i duhovit. Stekla sam utisak da on drži do pravih vrednosti i da poštuje vojsku“, izjavila je kadetkinja Vučković.

Radni dan na Vojnoj akademiji za Miloša Bikovića počeo je jutarnjom smotrom i dizanjem zastave u kadetskom stroju, a potom je usledio trening na poligonu pešadijskih prepreka i čas borilačkih veština u sportskom centru. Glumac je imao priliku i da se oproba u gađanju pešadijskim naoružanjem u filmskoj i pištoljskoj streljani, kao i da se uveri u kvalitet kuhinje koja svakodnevno priprema hranu za buduće oficire Vojske Srbije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)