Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Poznati srpski glumac Miloš Biković dobio je rusko državljanstvo. Ova informacija saopštena je na zvaničnom portalu za pravne informacije Rusije. Glumac je za Nova.rs rekao da je za njega ovo velika čast.

PROČITAJTE JOŠ

„Više od sedam godina aktivno učestvujem u kulturnom životu Rusije. Za mene je to blagoslov i istočnik sreće. Zahvalan sam“, rekao je Biković za Nova.rs i dodao:

„Od prvog dana osećam se prihavćenim u svim sferama društva a sada je to i zvanično podpisano od strane predednika. Za mene je to velika čast! Nastaviću da radim na zbližavanju naših naroda kroz kulturu.“

Ukaz o državljanstvu je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Dati državljanstvo Rusije sledećim licima:… Biković Milošu, rođenom 13. januara 1988. godine u Srbiji”, navodi se u ukazu koji je potpisao Putin.

Biković, inače jedan od najpopularniji domaćih glumaca, a jedan i od najplaćenijih glumaca u Rusiji, već godinama gradi inostranu karijeru.

O dolasku u Rusiju za medije je govorio više puta, ali bez detalja. Međutim, poznato je da je njegova karijera krenula uzlaznim putem nakon što je dobio sporednu ulogu u filmu “Sunčanica” (2014.), koji je snimio Nikita Mihalkov, jedan od najpoznatijih ruskih režisera.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)