Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Bolest jednoipogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koja boluje od retke neuromišićne bolesti, potresla je Srbiju. Mnogi ljudi doprineli su putem fondacije i uplatom novca na žiro račun, u nadi da će otići na lečenje u Ameriku. Estrada je takođe šerovala pomoć na društvenim mrežama, a pevačica Katarina Grujić pokrenula je humanitarnu akciju na svom Instagram profilu.

Naime, folkerka je napravila licitaciju i ko uplati najveću sumu novca, ona će sa tom osobom otići na sastanak i upoznavanje kako bi se zahvalila na pažnji.

Foto: Instagram/katarinagrujic.doll

„Dragi moji, da bi smo što više novca prikupili za Minjino lečenje, došli smo na ideju licitacije. Ko uplati najveću sumu na Minjin račun, imaće priliku da se sa mnom upozna i da osobu sa najvećom uplaćenom sumom vodim na kafu. Pa da počnemo (Swipe up) i u komentaru licitirajte, a početna cena je simboličnih 845 dinara“, napisala je folkerka na društvenim mrežama.

Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, jednoipogodišnja Minja Matić iz Kragujevca, boluje od retke neuromišićne bolesti, a nada za izlečenje je nova i skupa genska terapija u Americi, za koju porodica treba da obezbedi 2,4 miliona dolara. Porodica nema mnogo vremena za čekanje, jer su efekti terapije najdelotvorniji, ukoliko se primi do druge godine života.

PROČITAJTE JOŠ

Spinalna mišićna atrofija, tip 1, je retka, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest, koja utiće na respiratorni sistem i tonus mišića, zbog čega je Minja često prehlađena, otežano diše i nema refleks u nogama. Minji Matić je neophodan isti – najskuplji lek na svetu Zolgensma, kao i maloj Sofiji Markuljević za koju su građani sakupili 2,4 miliona dolara.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)