Junaci „Državnog posla“ posvetili epizodu Balaševiću

Showbiz 26. feb. 202111:36
Podeli:
Foto: Printscreen, Zoran Lončaervić

Junaci čuvene igrane serije “Državni posao” Čvarkov, Torbica i Boškić, u specijalnoj epizodi emitovanoj pre dva dana, na dirljiv način su se oprostili od neprežaljenog kantautora Đorđa Balaševića.

Antologijski arhivatori, neprikosnovena novosadska trojka, dokazali su da su Đoletove pesme, i kada note utihnu, priče koje svakog vode u neke druge svetove.

Iznenadni odlazak „panonskog mornara“ pogodio je ljude svih generacija širom regiona, ljudi su se u kolonama opraštali na trgovima velikih gradova, paleći sveće kao poslednju poštu šansonjeru i velikom pesniku.

PROČITAJTE JOŠ

Od Maribora, preko Zagreba, Sarajeva i Beograda, sve do Skoplja pevali su se ovih dana večni i neprolazni hitovi koje je Balašević ostavio u amanet. Glasno se pevalo u Novom Sadu, od ulice Jovana Cvijića, preko Štranda, pa sve do Dositejeve, u gradu gde je panonski mornar živeo i stvarao.

Tako su i svi dijalozi glavnih likova, poput kolaža, sastavljeni od stihova neprolaznih Balaševićevih pesama.

Centralna radnja epizode vrti se oko izvesnog cirkusa o kojem likovi energično diskutuju koristeći se šaljivim i ljubavnim stihovima, dok Đorđe Čvarkov bezupešno iznova pokušava da izvede trik sa zecom u šeširu i dokaže se kao vrhunski mađioničar.

Na kraju epizode, na veliku žalost, ekipa saznaje da je cirkus iznenada otišao iz grada, što gledaoce nakon zabavnih dijaloga vraća u surovu realnost i podseća da je Balašević prerano napustio pozornicu.

Poslednji kadar s magičnim šeširom kao da na slikovit i dirljiv način predstavlja konačni pozdrav velikom muzičaru i pesniku, književnku, ponekad glumcu, scenaristi i reditelju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar