Podeli
Foto: Zoran Lončarević/Ivan Dinić/Nova S

Voditelj i humorista Ivan Ivanović, posvetio je segment svoje emisije "4 i po muškarca" preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, podsećajući na poruke slobode, mira i ljubavi koje je Balašević tokom godina širio svojom muzikom. U jednom trenutku, pomenuo je i novoizabranog patrijarha, navodeći da on treba da sledi Đoletov primer.

“Imao sam neku potrebu da vam prepričam ovaj događaj, ovo je najlepša uspomena u mojoj karijeri – Veče bez Ivana Ivanovića. Đole je mislio da su gluposti koje ja pričam slabijeg kvaliteta od gluposti koje bi on mogao da ispriča, pa mi je to i predložio a ja sam pristao. Prvi put sam gostovao u svojoj emisiji. Posvetio je jednu pesmu mom pokojnom dedi jer je znao tu priču. Na kraju me je i naterao da pevam sa njim”, započeo je Ivanović u emisiji.

PROČITAJTE JOŠ

“To što sam ga upoznao i što je bio u emisiji je za mene bilo toliko važno da sam mislio, to je kraj, nema dalje. Bilo je to 2013. godine. I možda i nema dalje, u tom nekom emotivnom smislu. Zašto je to važno? Pripadam generaciji koja ne zna za život bez Balaševića. Zato nam je možda toliko teško i palo ovo što se dogodilo, jer treba da nastavimo život bez Balaševića. Bez njegovih pesama koje su nas vaspitavale i koje su nam pokazivale put kojim treba da idemo – pitanje je da li ćemo dobro izabrati taj put”, dodao je voditelj.

“Đole je otišao brzo, ili da kažem efikasno, jer bi on to tako rekao. Pokazao je u nekoliko dana svima koji su ga mrzeli, napadali i ignorisali, koliko su bili besmisleni i nebitni svig ovih godina. Od Ljubljane do Skoplja, svuda su se ljudi skupili i pokazali koliko su ga voleli i poštovali. Pokazali su i da je njegova ideja o ljubavi i poštovanju zapravo prava i najbolja ideja koju je čitav Balkan ikada video. Verujem da će on sa oblaka da posmatra kako se mi ponašamo i šta radimo, malo se podsmehuje svima ovima koji sada pokušavaju da operu obraz. Mislim i da će imati velika očekivanja od svih nas”, ispričao je Ivanović.

Rekao je još da bismo trebali da nastavimo da živimo po principima koje je on pokazivao.

“Treba da nastavimo život po tim principima koje je on pokazivao – da budemo puni ljubavi, da poštujemo jedni druge i da zaista vidimo mir i slobodu kao najvažnije tekovine ljudskog života. Za mene lično, Đole je kriv za mnogo toga u mojoj karijeri. Ja sam gledao Đoleta koji je tako dobro terao po svom, i onda sam i ja terao po svom i mogu da obećam da ću nastaviti da teram po svom”, rekao je Ivanović i dodao:

“Dobili smo i novog patrijarha, i hoću da kažem da su njegova i Đoletova pozicija jako slične. Novi patrijarh treba da nas ujedini i treba da se zalaže i da nam omogući da živimo u slobodi i ljubavi. Ne postoji za sada nijedan razlog da sumnjamo da će tako i da bude. S obzirom na to da se patrijarh oprostio od Balaševića i da su njegove prve izjave bile prepune ljubavi i razumevanja, ja hoću da kažem da mu držim palčeve i da mu želim mnogo sreće na njegovom mestu na koje je došao i da da sve od sebe da živimo u ljubavi i slobodi, jer ovo što je iza nas, postalo je nepodnošljivo.”

Segment emisije možete pogledati u nastavku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar