Ivan Ivanović: Falus je personifikacija Vesićevog rada

Showbiz 19. dec. 202012:35 > 12:36
Podeli:
Foto: Arhiva

Voditelj Ivan Ivanović je na svom Tviter nalogu prokomentarisao skulpturu od žice u obliku muškog polnog organa, koja je juče postavljena ispred Skupštine grada Beograda. On je u svom komentaru između ostalog "đoku", koji je osvanuo u centru Beograda uporedio s delovanjem zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića.

„Polemika da li je svetleće spolovilo umetnost? Sve što pokreće ljude jeste umetnost, a hiljadu ljudi pohrlilo je da vidi đoku i slika se pored. Veliki doprinos dao je i Vesić, jer đoka je personifikacija njegovog delovanja u Beogradu“, konstatovao je u svom tvitu autor i voditelj emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, koji je usput i čestitao autoru skulpture Andreju Josifovskom Pijanisti.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, juče je oko 16 sati u centru Beograda ispred zgrade gradske Skupštine zasijala skulptura od žice u obliku velikog falusa.

Postavka je bila visoka oko četiri metra i osvetljena sa oko 1.500 zlatnih lampica, koje simbolišu “raskoš i glamur rasvete na koju se novac baca dok se deca leče SMS porukama”.

Autor ove skulpture, Andrej Josifovski, u maju je izazvao buru radom “Nova vera”, kada je postavio lik razapetog Hrista na stubu sa kamerama za video nadzor na Novom Beogradu.

U junu je postavio “Klackalicu za prekobrojnu decu” na Bežanijskoj kosi, a u julu “odšljakao” portret Novaka Đokovića na 264 kvadratna metra teniskog terena u istom naselju.

Potom je u septembru napravio tek nešto manji portret TV autora Jovana Memedovića od bačenih plastičnih flaša na Savi, da bi poslao ekološku poruku na Svetski dan reka.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar