Skulptura od žice nalik na one kakve se mogu videti na novogodišnjim ukrasima, u obliku velikog falusa, zasijala je nešto oko 16 časova u centru Beograda ispred zdanja gradske Skupštine.

Skulpturu je postavio poznati arhitekta i ulični umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista. On je tokom dana najavljivao akciju na svom instagram profilu.

Postavka je visoka oko četiri metra, a osvetljena je sa oko 1.500 zlatnih lampica, koje simbolišu „raskoš i glamur rasvete na koju se novac baca dok se deca leče SMS porukama“.

 

Pijanista je u maju izazvao buru radom „Nova vera“, kada je postavio lik razapetog Hrista na stubu sa kamerama za video nadzor na Novom Beogradu. U junu je postavio „Klackalicu za prekobrojnu decu“ na Bežanijskoj kosi, a u julu „odšljakao“ portret Novaka Đokovića na 264 kvadratna metra teniskog terena u istom naselju. Potom je u septembru napravio tek nešto manji portret TV autora Jovana Memedovića od bačenih plastičnih flaša na Savi, da bi poslao ekološku poruku na Svetski dan reka…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare