Isak Šabanović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

"Smatrao sam da je 'Grand' produkcija ozbiljan folkeraj. Samom sebi sam pretio i govorio: 'Ako ništa ne napraviš u životu, prijavićeš se ti meni na 'Grand', u smislu - 'Grand' je zadnji'. Sad mislim o njemu kao o najvećoj muzičkoj produkciji na Balkanu, ali ranije nisam. I nije ovo vađenje, jer sam sad kao deo 'Granda', nego je zaista tako. Ja sebe u tome jednostavno nisam video. Tamo sam otišao da bih se pojavio na televiziji dva - tri puta, i to je to. Međutim, desilo se nešto totalno neočekivano", otvoreno priča u video-intervjuu za Nova.rs Isak Šabanović, učesnik "Zvezda Granda", koji je za pet dana uspeo da stekne popularnost širom bivše Jugoslavije.

Dvadesetpetogodišnji pevač iz Bijelog Polja, Isak Šabanović, ostavio je ceo Balkan bez daha. Naime, učesnik muzičkog takmičenja „Zvede Granda“ svojim poslednjim gostovanjem na velikoj sceni, na kojoj je izveo rok pesmu, raspametio je stručni žiri i gledaoce i tako postao jedan od favorita.

Nova 2021. godina mladom rokeru je donela neočekivanu popularnost u kojoj se pomalo, kaže, „pogubio“ zbog brojnih obaveza, ali uspeo je da ostane prizeman i da ne dozvoli da ga iznenadna slava ponese. Isak je u toku jučerašnjeg dana bio gost redakcije Nova.rs gde se totalno opustio, pa zapevao i narodnjake, ali one dobre stare – od Tome Zdravkovića do Džeja Ramadanovskog.

U video intervjuu Šabanović otkriva ko je on zapravo, kako se snalazi u trenutnom jeku popularnosti, zbog čega je imao predrasude o „Grand“ produkciji, zašto je svom mentoru Aleksandru Miliću Miliju beskrajno zahvalan, koliko priželjkuje poziv Gorana Bregovića, te brojne druge zanimljive stvari iz svog života.

Isak Šabanović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Nisam očekivao sve ovo. Kako mogu da očekujem tako nešto? Kad te sve snađe u 24 sata to nekako i nije dobro. Odjednom čitava Jugoslavija piše o vama. Odjednom je san ispunjen. Malo sam i zbunjen. Čudno. Naravno, zahvalan sam i srećan zbog toga, i nekako se trudim da uživam u svemu ovome. Moja slava traje pet dana i nadam se da će trajati narednih 500 godina. Ranije nisam vodio računa hoću li se izglupirati, a sada moram da mislim o svemu i to mi ne prija. Ne bih, ipak, ovo još nazvao slavom jer je takmičenje još u toku. Koliko ste me digli svi za 24 sata, tako možete za 24 sekunde i da me spustite. Toga sam svestan“, započinje Isak svoju priču i otkriva ko je zapravo on van kamera i scene.

Isak Šabanović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Privatno sam neki malo povučen tip koji ne skače toliko i ne pravi neki šou. Recimo, kad tek upoznajem nekog, često im budem nezanimljiv. Energiju čuvam za scenu, tad se uznesem, a na kafi sa drugovima svi pričaju, a ja ćutim. Nisam uopšte privatno taj agresivni lik, mene jedino muzika pokrene da se to na taj način manifestuje. Verujem da možda zbog toga te moje tvrđe nastupe nazivaju glumom, a nije „, objašnjava mladi pevač.

Isak Šabanović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Šabanović je, kako sam kaže, imao velike predsrasude o „Grand“ produkciji, jer sebe nije video među folk i narodnim pevačima. On ističe da mu je pomenuta muzička produkcija bila krajnja opcija za uspeh u karijeri, ali i da se nije pokajao kada se prijavio za takmičenje jer je shvatio da je pogrešno razmišljao.

„Smatrao sam da je ‘Grand’ produkcija ozbiljan folkeraj. Samom sebi sam pretio i govorio: ‘ako ništa ne napraviš u životu, prijavićeš se ti meni na Grand, u smislu – Grand je zadnji’. Sad mislim o njemu kao o najvećoj muzičkoj produkciji na Balkanu, ali ranije nisam. I nije ovo vađenje, jer sam sad kao deo ‘Granda’, nego je zaista tako. I nisam pričao samo ja, ceo Balkan je tako govorio, a opet ga svi gledali. Ja sebe u tome jednostavno nisam video. Zato sam i rekao sebi: „Ako ništa ne napraviš, a nisam, doći ćeš na ‘Grand’, pa pevaj druže narodnjake“. Tamo sam otišao da bih se pojavio na televiziji dva – tri puta i to je to. Međutim, desilo se nešto totalno neočekivano“, priča Isak Šabanović za Nova.rs.

Isak Šabanović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

S obzirom na to da voli pesme „Bijelog dugmeta“ koje izvodi na svojim nastupima, želja mu je, kako kaže, da napravi saradnju sa Goranom Bregovićem.

„Joj, zamisli Brega te zovne. Voleo bih da me zovne kao gosta za jednu pesmu s njim na bini, čisto da malo osetim i to „Bijelo dugme“ koje slušam i volim celog života. Gledao sam sve koncerte na internetu, pa bih da i ja budem malo s te strane“, kaže Isak i dodaje da je veliki fan Mladena Vojičića Tife, jednog od bivših frontmena čuvenog benda.

PROČITAJTE JOŠ

„Znam i kad je Tifa rođen – 17. oktobar 1960.godine. Upoznali smo se sigurno tri – četiri puta. I ja to potpuno kapiram. Njemu ovakvih kao ja priđe milion. Slikali smo se masu puta i sedeli. Jednom sam ga držao 40 minuta da mu pričam šta sve znam o njemu. Rekao sam mu – možda više znam o tebi nego ti o sebi samom. Tad me je zagrlio“, kaže Isak za Nova.rs.

Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

Ceo video intervju sa Isakom Šabanovićem pogledajte u video-snimku na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)