Kako se postaje zvezda Granda: Nova.rs u studiju kod Milija

Showbiz 11. jan. 202116:11
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

"Moram da priznam da sam jako ponosan na kandidate koji su kod mene. Ponosan sam i na one koji su prošli, a isto tako i na one koji nisu jer znam da su dali sve od sebe. Napravili smo jednu zajedničku atmosferu uživanja u muzici i celom ovom poslu. Imali smo faktor koji je dao te neverovatne rezultate. Među kandidatima koji su prošli izdvojio se jako veliki broj onih koje vidim na bini i kao buduće zvezde. Svako od njih ima neki svoj identitet. Na to sam strašno ponosan. Uspeli smo da napravimo lepezu mladih umetnika, a svaki od njih ima svoju autentičnost. Ukoliko se sve bude pravilno odigralo, a ja ih kao direktor "Grand" produkcije muzički izgradio, vidim ih na velikim binama kao ogromne potencijale", kaže muzički direktor "Grand" produkcije Aleksandar Milić Mili, koji je juče u svom studiju "Miligram" ugostio ekipu portala Nova.rs.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Muzički direktor „Grand“ produkcije, Aleksandar Milić Mili, juče je u popodnevnim satima ekipi Nova.rs otvorio vrata svog studija „Miligram“ na Dedinju, a baš u tom trenutku držao je mentorski čas kandidatima koji su deo njegove ekipe.

Istaknuti balkanski producent i tvorac najvećih srpskih i regionalnih izvođača okupio je desetak svojih kandidata i vešto ih pripremao za naredni krug muzičkog takmičenja, dok nastavak snimanja emisija nakon dvoipomesečne pauze sledi krajem januara.

S obzirom na aktuelne mere zbog koronavirusa, Mili je insistirao na maskama i distanci, ma koliko god bilo teško raditi u takvim uslovima.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Imam više od 60 svojih kandidata koje obučavam za takmičenje, a sada sam okupio oko desetak ovih mladih pevača. Imaćemo vežbanje, pevanje u gluvoj sobi, razgovore i svašta što spada u to. Kao što vidite, držimo se mera, a distanca i maske su obavezne, koliko nam god sve to smetalo i otežavalo rad. Nije lako, čudno je raditi pod ovakvim uslovima, ali dosta toga smo uradili uživo“, govori Milić i otkriva zbog čega mu je bitno da studijski obuči takmičare.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Radim bukvalno po tri, četiri sata svakodnevno jer imam preko 60 svojih kandidata za sledeći krug. Snimanje uskoro počinje i moramo se dobro pripremiti. S druge strane, nije isto kada su oni tu ispred tebe i kada ih čuješ u studiju. Kod pevača je najvažnija stavka da izbaci tu emociju u studiju jer se tu čuje upravo ono što on misli i oseća. To je glavni razlog zbog kojeg sam ih sve stavio da rade u studiju, odnosno u gluvoj sobi. Da ih čujem šta pevaju i da im povežem glas sa emocijom. Direktno je u četvrti krug ušlo više od 60 kandidata, što je neverovatno“, otkriva Mili za nova.rs..

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Otkako je ušao u muzičke vode, Mili zahteva samo tri stvari – rad, red i disciplinu. Kako bi postigao željeni efekat, on isključivo zahteva na višečasovnom vežbanju. S obzirom na to da su mnogi kandidati iz regiona i zbog propisanih mera ne mogu da dolaze u Srbiju, Mili sa njima radi onlajn.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Svaki dan moraju da uče po pet sati dnevno. Teram ih na to (smeh). Učimo i onlajn sa kandidatima iz regiona koji ne mogu da dođu u Srbiju i prolazimo kroz svaki deo pesme, sva razmišljanja, razgovaramo o tome čega se plaše, radimo na tremi… Uglavnom, u mojoj taktici rada je tako. Na isti način produciram i velike zvezde, a isto tako i one koji su na početku. Taj jedan psihološki faktor mora da postoji u pevaču, i potrebno je da pronađemo tu odskočnu dasku koja će mu poslužiti da da svoj maksimum. Nekada prođe i dosta vremena dok se to desi, a kada je nađemo onda odatle vidim da je on siguran i nastavljamo s radom“, rekao je muzički direktor „Grand“ produkcije i dodao da među kandidatima vidi novu Lepu Brenu, Cecu Ražnatović i druge velike muzičke zvezde čijim karijerama je Mili mnogo doprineo.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Moram da priznam da sam jako ponosan na kandidate koji su kod mene. Ponosan sam i na one koji su prošli, a isto tako i na one koji nisu jer znam da su dali sve od sebe. Napravili smo jednu zajedničku atmosferu uživanja u muzici i celom ovom poslu. Imali smo faktor koji je dao te neverovatne rezultate. Među kandidatima koji su prošli izdvojio se jako veliki broj onih koje vidim na bini i kao buduće zvezde. Svako od njih ima neki svoj identitet. Na to sam strašno ponosan. Uspeli smo da napravimo lepezu mladih umetnika, a svaki od njih ima svoju autentičnost. Ukoliko se sve bude pravilno odigralo, a ja ih kao direktor „Grand“ produkcije muzički izgradio, vidim ih na velikim binama kao ogromne potencijale“, kaže Mili za Nova.rs.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Vlasnik brojnih srpskih hitova tvrdi da sa članovima žirija ima odličan odnos i da svako od njih ima odgovornost u komentarisanju kandidata.

PROČITAJTE JOŠ

„S njima sam našao zajednički jezik od prvog dana. Što se tiče profesionalnosti u komentarisanju takmičara, mislim da se svi trude i da daju svoj maksimum. „Zvezde Granda“ su jako težak i iscrpljujuć posao. Svi moraju da budu na visini zadatka i svaka pogrešna rečenica podriva njihov položaj u celom projektu. Svako je svestan svoje odgovornosti“, kaže on.

Za kraj, Mili nam je pokazao delove studija u kojem radi sa kandidatima, te demonstrirao na koji ih način podučava, te dodaje da i retko ima vremena za odmor.

„Ja nisam imao toliko slobodnog vremena jer sam morao da radim sa kandidatima, a to malo slobodnog vremena proveo sam na planini i teretani. Kad imam dobru organizaciju života onda sam u teretani svaki dan, ali većinom nemam dobru organizaciju (smeh). Izgubim se nekako zbog brojnih obaveza“, završava Mili.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar