INTERVJU Boda Ninković: Iseliše me iz Beograda, zbunjen sam

Showbiz 30. nov. 202021:05 > 21:43
Podeli:
Slobodan Boda Ninković Foto: Zoran Lončarević

"Moram da priznam da je i mene zbunila informacija koja se pojavila, a bazirana je na rečenici iz jednog intervjua gde sam napomenuo da ću po odlasku u penziju gledati da što više slobodnog vremena provodim van Beograda. Uzrok nije preseljenje već želja da što je moguće više probam da izbegavam beogradske gužve koje su postale vrlo naporne. S toga, u želji da okončam taj nesporazum želim da kažem da se ne selim iz Beograda.", rekao je u intervjuu za portal Nova.rs glumac Slobodan Boda Ninković, povodom glasina da se uskoro seli iz Beograda.

PROČITAJTE JOŠ

U poslednje vreme dosta glumaca preselilo se iz glavnog grada. Svoje oaze mira neki su našli u prigradskim naseljima, dok su drugi otišli u prirodu, selo ili na planinu. Glumac Slobodan Boda Ninković nedavno je izjavio da će se i on preseliti. Međutim, njegova izjava bila je pogrešno interpretirana, što je glumac objasnio u ovom intervjuu. Pored selidbe, glumac je za portal Nova.rs otkrio da je vreme pandemije iskoristio u potpunosti, jer je uspeo da okupi svoj bend iz mladosti, sa kojim sve vreme vredno radi na novom albumu.

Nedavno ste izjavili da se selite iz Beograda. Koji su glavi razlozi selidbe?

– Moram da priznam da je i mene zbunila informacija koja se pojavila, a bazirana je na rečenici iz jednog intervjua gde sam napomenuo da ću po odlasku u penziju gledati da što više slobodnog vremena provodim van Beograda. Uzrok nije preseljenje već želja da što je moguće više probam da izbegavam beogradske gužve koje su postale vrlo naporne. S toga, u želji da okončam taj nesporazum, želim da kažem da se ne selim iz Beograda.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinovic

Da li je korona na neki način inicirala preseljenje?

– Korona je svakako samo pospešila moju želju da slobodno vreme provodim što više u prirodi.

Gde ste planirali da odete? Da li je u pitanju predgrađe, selo, ili neki manji grad?

– Volim da putujem, a što se tiče odredišta gde ću češće boraviti to je jedno divno mirno mesto ne mnogo daleko od Beograda.

Koliko vam je epidemija uticala na privatne i poslovne planove?

– Ni više, ni manje nego drugima. Manje mi je žao poslovnih, nego privatnih.

Da vam je neko rekao kako će jedna “nevidljiva i neopipljiva sila” uspeti da pauzira posao kojim se bavite, da vas odvoji od publike, zatvori pozorišta, spreči snimanja, da li biste mu poverovali?

– Ne.

Kako biste opisali izvođenja predstave u doba korone?

– Nama je susret sa publikom radost, a ovakve okolnosti nas sprečavaju da ostvarimo potpuni odnos i komumikaciju sa njima. To umnogome utiče na naš doživljaj, a čini mi se i na doživljaj publike,

Šta vi mislite, koliko će još vremena proći do trenutka kada će pozorišta opet biti puna kao nekad?

– Da se ja pitam, dan-dva, ali u ovakvoj situaciji potpune zbunjenosti, smušenosti i neozbiljnosti, nisam u situaciji da prognoziram.

Foto: Nova S

PROČITAJTE JOŠ

Na čemu trenutno radite?

– Nedavno je izašao CD muzike za decu „Čudne reči“, inače, četvrti po redu, koji je nastao kao plod saradnje sa mojim prijateljem Jovicom Tišmom, autorom tekstova i bratom Ljubanom Ninkovićem, autorom muzike. To je jedna od stvari koja me posebno raduje i koja mi je u dobroj meri pomogla da ovaj već prilično mučni period lakše podnesem. Naravno, to je samo nastavak moje velike želje da najmlađima ponudimo ono što je njima i potrebno, a to je maksimalna pažnja, ovog puta kroz pesme za njih. Nadam se i željno isčekujem da uskoro bude moguće da u susretu sa njima podelimo radost druženja. Inače, trenutno snimam seriju „Radio Mileva“, na kojoj se dobro zabavljamo, a nadam se da će i publika. Ono što je u pripremi je snimanje sitkoma Nikole Pejakovića u Banja Luci „Advokado“, koje očekujem u decembru. I za kraj, Dragan Petrović Pele i ja privodimo kraju muzički deo našeg novog zajedničkog projekta „Jedan gram života“.

Kako izgledaju snimanja za vreme pandemije?

– Slično kao i izvođenje predstave.

Foto: Fotografski arhiv Subotice

Da li ste naučili nešto iz ove situacije pod kojom živimo skoro godinu dana?

– Da. Mislim da moramo potpuno da promenimo naš odnos, prvo, prema sebi, a onda i prema najbližima, da usporimo, da se smirimo i napravimo one istinske prioritete u životu.

Kada bude došlo vreme za to, da li ćete se vakcinisati?

– Stvar je potpuno lične odluke svakog pojedinca i tiče se samo njega.

Ovog leta ste okupili svoj bend iz mladosti „Pseudopank cirkus OPS“, sa kojim ste radili na albumu, a imali ste u planu i koncerte. Koliko ste od toga uspeli da realizujete?

– Između ostalog, ovo poprilično prazno vreme u kome smo se našli zbog pandemije, maksimalno sam iskoristio i zajedno sa mojim drugarima iz grupe OPS završio snimanje kompletnpog materijala za CD. To me posebno raduje, a o daljim aktivnostima i islasku CD-a nije realno govoriti pre aprila sledeće godine.

Foto: Fotografski arhiv Subotice

Koja vam je omiljena sfera vašeg posla? Da li je to gluma na „daskama koje život znače“, snimanja, ili pak muzika? U čemu najviše uživate i zbog čega?

– Sve čime se trenutno bavim me u potpunosti čini prilično zadovoljnim čovekom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar