INTERVJU Bane Mojićević: Razvod mi je ostavio večni ožiljak

Showbiz 10. okt. 202020:27 > 20:27
Podeli:
Bane Mojićević Foto: Časlav Vukojičić/Promo

"Oporavio sam se skoro potpuno. Sada se navikavam na novu životnu organizaciju. Ponovo sam momak, sa dva najvažnija člana moje životne postave - sinom i ćerkom. Ožiljak ostaje zauvek, kao podsetnik na najvažniju emocionalnu životnu lekciju", počinje za Nova.rs svoju ispovest o razvodu pobednik prve sezone "Zvezda Granda", Bane Mojićević.

PROČITAJTE JOŠ

Bane Mojićević nedavno se razveo od supruge Milice, s kojom je bio sedam godina u braku i s kojom ima dvoje dece. Iako nerado govori o privatnom životu, Bane je za Nova.rs otkrio u kakvim je odnosima sa bivšom suprugom, kako su njihova deca podnela rastavu roditelja, da li je spreman za novu ljubav, a osvrnuo se i na novu pesmu „Ako nema druge“, u kojoj je opevao svoju ljubavnu priču.

Kakva su ti očekivanja nove pesme „Ako nema druge“?

– Očekujem da postane jedna od onih za sva vremena.

Budući da je numera autobiografska, da li su značajne životne stvari mogle da stanu u tih nekoliko minuta?

– Moja završena ljubavna priča je stala u tih nekoliko minuta pesme “Ako nema druge”.

Da li si se oporavio od razvoda ili smatraš da je to ožiljak koji ostaje trajno?

– Jesam se oporavio, skoro potpuno. Sada se navikavam na novu životnu organizaciju. Ponovo sam momak, sa dva najvažnija člana moje životne postave – sinom i ćerkom. Ožiljak ostaje zauvek, kao podsetnik na najvažniju emocionalnu životnu lekciju.

Znamo da ne voliš previše da pričaš o privatnom životu, ali kako su deca podnela razvod s obzirom na to da su još mala?

– Podneli su veoma dobro, i bolje nego što sam se nadao. Oboje smo im veoma posvećeni i uz otvorenu komunikaciju sa njima, puno im je lakše da prebrode ovaj period.

Da li su deca kod majke i kako ih viđas?

– Zvanično žive kod nje, a provodimo vreme sa decom oboje podjednako – po sedam dana, naizmenično.

U kakvim si odnosima sa bivšom suprugom?

– Prijateljskim. Sarađujemo veoma dobro, uz dogovor u vezi sa odgajanjem i vaspitavanjem dece.

U nedavnoj izjavi za Nova.rs rekao si da si znao da je tako dobro posle razvoda, da bi se odavno razveo? Na šta si konkretno mislio?

– Mislio sam na to koliko sam rasterećeniji, smireniji i zadovoljniji u odnosu na prethodni period.

View this post on Instagram

Mrm mrm?❤️

A post shared by Branislav Bane Mojićević (@mojicevic.bane) on

Imaš li devojku i koliko vremena nakon razvoda braka je potrebno da se započne nova ljubavna priča?

– Nemam devojku. Otvoren sam prema životu i novim iskustvima, pa će se i neka nova osoba pojaviti u mom životu, u nekom trenutku. Mislim da je to potpuno individualan proces i kod svakoga drugačiji. Ne postoji univerzalna definicija koliko je potrebno da prođe vremena do novog početka.

Pobednik si prve sezone „Zvezda Granda“ i važiš za jednog od skromniji pevača na našoj sceni, čija se karijera ne bazira skandalima. Da li je moguće da te slava nije promenila?

– Proces promene je jedini prirodan i siguran proces. Promenio sam se neminovno i ja, rekao bih na bolje. (Smeh)

Da li si želeo da karijeru gradiš baš ovim putem kojim ideš?

– Da, ovo je najpribližniji put onom koji sam zamišljao i želeo za sebe. Mislim da sam prošao sve potrebne faze u muzičkom sazrevanju, i sada mogu sa puno ljubavi i energije da se posvetim stvaranju pesama koje će trajati i posle mene.

View this post on Instagram

ZabO…samver ?

A post shared by Branislav Bane Mojićević (@mojicevic.bane) on

Zbog čega nisi izabrao lakši način da budeš zastupljeniji u medijima? Izgleda da ti skandali ne idu baš od ruke.

– Nažalost, ti si u pravu. (Smeh) Skandali i senzacije ne odgovaraju mojoj prirodi. Ja dam više mirniji, misaoni tip. Osim, naravno, kada sam na sceni. E, tu otpustim svu energiju i sve emocije iz sebe.

Kako generalno komentarišeš današnju javnu scenu?

– Javna scena kod nas je veoma bogata i raznovrsna. Za sve izvođače ima dovoljno medijskog prostora, što je jako dobro. Svako od publike može da uživa i konzumira ono što voli i što mu odgovara. Ponuda muzike je za svačiji ukus. Tačno je da je trep muzika medijski najzastupljenija i trenutno najpopularnija među omladinom. To je trenutni trend, nije trajna vrednost. Uvek su postojali trend i moda u muzici. I kad sam ja bio klinac devedesetih, bili su megapopularni turbo folk i dens muzika, i mi smo to kao deca najviše slušali. Kada odrasteš, normalno je da ti se i muzički ukus promeni.

Kakvi su ti dalji planovi po pitanju karijere.

– Ova godina nas je sve naučila da ne pravimo ozbiljne dugoročne planove. Radim na divnim novim pesmama i vežbam sa bendom da budemo spremni za nastavak sezone nastupa.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar