Impičujte ga: Holivud zadaje poslednji udarac Trampu

Showbiz 10. jan. 202115:11
Podeli:
Foto: Epa/Efe

Mnoge holivudske zvezde osvrnule su se na demonstracije u Vašingtonu. Užasnuti su ponašanjem demonstranata, te savetuju svima da podrže mirnu tranziciju vlasti. Usput pozivaju i na Trampov impičment.

U sredu uveče je stotine pristalica Donalda Trumpa upalo u zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu, protestujući zbog verifikacije pobede demokrate Džoa Bajdena na američkim predsedničkim izborima. Poginule su četiri osobe. Mnogbrojne holivudske zvezde iskoristile su svoj glas na društvenim mrežama kako bi pozvale na mirnu tranziciju vlasti.

“Ironija je prilično smešna…  Nisu li ljudi letos bili divle životinje jer su tražili pravdu, a sada? Pusti me da samo gledam”, napisala je reperka Kardi Bi, kritikujući Donalda Trampa koji je demonstrante na protestima u julu 2020. godine nazivao “divljim zverima”.

“Nadam se da ćemo se fokusirati na Trampov opoziv, kako bi Kongres imao prava da ga diskvalifikuje od svih budućih predsedničkih izbora. On je izazvao teror. Koliko još nasilja mora da se dogodi? Ovo je terorizam”, napisala je Gaga na Tviteru.

Glumac Mark Rufalo, takođe je komentarisao demonstracije na Tviteru.

“Zamislite da je ovo naša strana. Na ulicama bi bile reke naše krvi, a nijedan od nas ne bi bio naoružan”, napisao je on.

Glumac Ešton Kučer savetovao je svima da podrže mirnu tranziciju vlasti.

Muzičar Stivi Vonder “opleo” je po Trampu.

“Srce mi je slomljeno i zapanjen sam što ovaj narcisoidni i opasni predsednik ugrožava živote i podstiče nasilnu pobunu protiv naše vlade. Taj čovek više nije u stanju da obavlja dužnost predsednika jer ne može da prihvati poraz. Možemo li da dozvolimo da bude na predsedničkom mestu još dve nedelje? Ja kažem ne”,  napisao je.

“Samo zamislite pokolj da demonstranti nisu belci”, napisao je glumac Kris Evans.

Manekenka Karli Klos napisala je da je nasilje “antiameričko.”

“Prihvatanje rezultata legitimnih demokratskih izbora je patriotizam. Odbiti da se to učini i podsticanje na nasilje je antiameričko”, napisala je ona.

Podsetimo, odlazeći predsednik Donald Tramp rekao je, pošto je Kongres potvrdio pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, da će mirno predati vlast 20. januara, kada će biti inauguracija novog američkog predsednika.

Tramp je naveo da odluka Kongresa “predstavlja kraj najvećeg prvog mandata u predsedničkoj istoriji“, piše CNN.

“Iako se uopšte ne slažem sa ishodom izbora, i činjenice me ne demantuju, uprkos tome doći će do mirne tranzicije 20. januara”, naveo je Tramp.

Komentari

Vaš komentar