Georgiev ismeva DPS: Ja jedan opasniji od 50.000 ljudi

Showbiz 07. sep. 202009:46
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Kantautor Vlado Georgiev je svojim odgovorom na tvit Uprave policije Crne Gore u kojem se navodi da je na mitingu DPS-a u Podgorici prisustvovalo preko 50.000 ljudi izazvao veliki broj reakcija na društvenim mrežama.

„Po vašoj proceni sam ja jedan opasan za unutrašnju bezbednost“, napisao je Georgiev reagujući na tvit u kojem crnogorska policija govori o broju okupljenih.

„Po proceni Uprave policije na Trgu nezavisnosti prisutno je oko 50.000 građana i sve protiče bez incidenata. Kolone vozila sa građanima iz pravca Nikšića, Danilovgrada i Cetinja još pristižu“, navela je policija.

„Vlado, 10.000 komita na ispraćaju Mila Đukanovića“; napisao je Vladislav Dajković, opozicioni aktivista iz Crne Gore, komentarišući ovu jednosmernu diskusiju između Georgieva i policije.

Podsetimo, muzičar Vlado Georgiev, trenutno se vodi kao “pretnja po nacionalnu i unutrašnju bezbednost Crne Gore” zbog čega je pre nešto više od nedelju dana vraćen sa granice i zabranjen mu je ulazak u domovinu.

Zabrana je stigla samo nekoliko dana nakon što je poznati kantautor iz Herceg Novog pozvao građane da na izborima 30. avgusta glasaju za opoziciju Crne Gore, objavivši na svom Instagram profilu da građani treba da “dignu glas, budu hrabri i misle na budućnost”.

PROČITAJTE JOŠ

On je za Nova.rs tada rekao da smatra da je ovo delo DPS-a, vladajuće stranke Mila Đukanovića.

“Ovo je delo DPS-a očigledno. Oni su privatizovali policiju i ovo je njihov očajnički potez i opresija , oni ne biraju sredstvo ni trenutak, za njih je svako ko ne misli kao oni pretnja i očigledno ih ugrožava.  Ja sam več prosledio rešenje koje sam dobio mojim advokatima, koji će naravno da dobro razmotre sa kojim pravom se ovde poziva uprava policije i zbog čega ja imam tretman kriminalca kada to nisam”, rekao je Georgiev tada za Nova.rs i dodao:

“Pravo da vam kažem, najviše mi je žao što nisam uspeo da uđem u bolnici i vidim svoju majku zbog čega sam i krenuo u Crnu Goru, ali se nadam da ću uskoro moći da ulazim kao normalan građanin, možda već sledeće nedelje. Smatram da je ovo direktna poruka DPS-a, da Srbi koji javno ističu svoj identitet nisu dobrodošli u Crnu Goru.”

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar