Georgiev: Kakva je to vlast koja se plaši jednog pevača

Showbiz 03. sep. 202010:20 > 11:44
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Kantautor i pevač Vlado Georgiev ovih dana neretko govori o situaciji u Crnoj Gori, i o trenutku kada je vraćen sa crnogorske granice.

Georgiev je ispričao da je dva sata na granici sjedio sa oduzetim dokumentima, a da je sve to izgledalo nadrealno.

“Bilo je dosta zanimljivo sedeti u kolima dva sata sa oduzetim dokumentima, sklonjen iz kolone automobila, kao pravi prestupnik, da ne kažem kriminalac. Sve se to dogodilo na deset kilometara od Herceg Novog na graničnom prelazu Sitnica. Ljudi su me gledali u prolazu sa nevericom, nadrealno je izgledalo sve to. I trajalo je”, ispričao je Georgiev za novi broj Nedeljnika.

PROČITAJTE JOŠ

Vlado se osvrnuo i na nedavno odražane izbobre u Crnoj Gori, i istkao da se opozicija dugo borila “protiv DPS mašinerije”.

Foto: Zoran Lončarević

“Na kraju, sloga opozicije je bila presudna. U ovoj poslednjoj kampanji je bilo svega preko svake mjere: otimanja funkcija i institucija, izvođenja policijskih kordona i prekomjernih upotreba sile, zabrana svega i svačega – naročito litija, pa na kraju i zabrana ulaska državljanima Srbije u Crnu Goru ‘zbog kovida’, što je rezultiralo potpunim uništenjem turističke sezone”, kaže on i dodaje da mu je bilo žao zajedničke države, kao i one Jugoslavije u kojoj se rodio:

“Ali, sada, kad su već Crna Gora i Srbija dvije države, mogu barem biti bratske. Meni niko ne može da zabrani da volim i jednu i drugu. Kakva je to vlast koja se plaši jednog pevača”, smatra pevač.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar