Zdravko Šotra. Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Nakon veoma uspešne serije Aleksandar od Jugoslavije, publika televizije Nova S večeras će imati prilike da premijerno pogleda i film Aleksandar od Jugoslavije, reditelja Zdravka Šotre. Ova istorijska drama prati priču kralja Aleksandra i kraljice Marije, koje na filmu i seriji tumače Ljubomir Bulajić i Tamara Aleksić.

Zdravko Šotra, reditelj filma i serije, u razgovoru za Nova.rs govori da film prikazuje jednu potpuno drugu stranu Aleksandra, koju publika do sada nije imala prilike da vidi na seriji.

„Materija je bila preobimna da bi stala samo na film, zato smo prvi deo morali da sažmemo u seriju, a da drugi deo priče, koji je za nas interesantniji, pretvorimo u film. Film prati trenutak kada Aleksandar postane kralj“, rekao je Šotra za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ

„Morali smo da pratimo zakone filmske priče i dužine, pa smo materijal sažimali na jedan nov način, to je bio jedan veliki problem – sažeti sve to i videti šta je najbitnije za priču o Aleksandru. Time smo se dosta dugo bavili. Film je premijerno prikazan u Nišu, gde je dobio nagradu publike“, dodao je reditelj.

Glavni protagonista filma i serije, Ljubomir Bulajić, u razgovoru za Nova.rs navodi da je uzbuđen zbog večerašnje premijere.

„S obzirom na to da je serija imala svoju publiku, verujem da će ista publika propratiti i film, nadam se da će gledati i deo ljudi koji nije video seriju. Film se razlikuje od serije samim tim što nosi akcenat na romantičnoj ljubavnoj priči između Aleksandra i Marije, za razliku od serije koja je nosila istorijsku tematiku, ovde je akcenat upravo na toj ljubavi između njih dvoje. To je suštinska razlika između filma i serije“, rekao je Bulajić u razgovoru za Nova.rs.

Ceo intervju s Ljubom Bulajićem, a u vezi filma Aleksandar od Jugoslavije, pročitajte na linku. 

BONUS VIDEO: Nenad Jezdić: Konačno sam dobio šansu da budem emotivan i ranjiv

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar