Blake Lively Leighton Meester
Foto: LE FLOCH / Sipa Press / Profimedia

Radno okruženje u kome se svi međusobno slažu i druže je retkost. Ipak, glumcima je najteže da na ekranu ili filmskom platnu odglume prijateljstvo s nekim koga u realnom životu ne podnose. Ipak, da su profesionalci, koji su za to pritom odlično i plaćeni, dokaz su glumci koji su na ekranu najbolji prijatelji, a u realnom životu baš i nisu oduševljeni jedni drugima.

Vin Dizel i Dvejn Džonson

Možda je u franšizi „Fast and Furious“ reč o porodici, ali odnos Dvejna Džonsona i Vin Dizela van kamera nije baš bratski. Kad je zvanično objavljeno da se The Rock pridružuje porodici „Fast“ u filmu „Fast and Furious“ iz 2011. godine, zavladalo je uzbuđenje među obožavateljima serijala, jer je Dizelov lik, Dominik Toreto, napokon dobio dostojnog protivnika. Na kraju filma, Džonsonov lik, Luk Hobs, očito je od antagoniste postao prijatelj. Nekoliko nastavaka kasnije, u filmu „Fast and Furious 8“ iz 2017. godine, Hobs je Doma nazvao svojim bratom.

PROČITAJTE JOŠ

U realnom životu, ova dva glumca su daleko od bratstva. Tokom Džonsonove poslednje nedelje snimanja filma „Fast and Furious 8“, u avgustu 2016. godine, The Rock je na Instagramu nahvalio svoje filmske koleginice, a neke od svojih muških kolega nazvao je pogrdnim imenima. Fanovi su zaključili da misli na Dizela, a The Rock je nešto kasnije imenovao gotovo sve kolege, piše Tportal.

S druge strane, Dizel je tvrdio da će Džonson uvek biti „ujak Dvejn“ u njegovoj kući, ali navodno je i prisiljavao producente da iseku scenu nakon odjavne špice filma „Fast and Furious 8“, koja je pripremila teren za spin-off Džonsona i Džejsona Stejtama. To na kraju nije zapravo ni bilo važno, jer su Džonson i Stejtam 2019. godine sopstveni „Fast“ spin-off nazvan „Fast and Furious: Hobbs i Shaw“, a Džonsona nema u novom filmu „Fast and Furious 9“.

Debra Mesing i Megan Mulali

Za završetak ponovno pokrenutog sitkoma „Will & Grace“ nakon 11. sezone, veruju neki, kriv je ispad između zvezda serije Debre Mesing i Megan Mulali. Glumice koje su u seriji glumile Grejs Edler i Keren Voker, pisao je Daily Mail, u avgustu 2019. prestale su da se prate na Instagramu. Dogodilo se to nakon tajanstvene, sada izbrisane priče koju je na Instagramu objavila Mulali u kojoj se naslućuje kako se oseća izvrsno otkako više nije privržena nekome.

Iako nije imenovala Mesing, Mulali je na svađu na radnom mestu ukazala i u svom podcastu u januaru 2020. godine.

„Maltretirali su me. Imam 60 godina i još me maltretiraju, tako da znate da je to vrlo podmuklo i opasno. Nikad ne želim da izgubim onaj srećan i bezazlen deo sebe, ali ovo je kao da morate da ga ubijete“, rekla je Mulali i precizirala da se to događa u radnoj situaciji.

Predsednik NBC-a, Pol Teledži, rekao je tog meseca da su izveštavanja o svađi dveju zvezda bila preuveličana i preterana.

Teri Hačer i ostatak „Očajnih domaćica“

Tri od četiri zvezde „Očajnih domaćica“ slagale su se sjajno i sve navodno nisu mogle da podnesu jednu koleginicu – Teri Hačer. Svađa dama iz Ulice Visterija Lejn glasno je odjeknula u javnosti, a čini se da je povod za nju dala Teri Hačer, koja je glumila Suzan. Hačer se, naime, smatrala zvezdom serije, iako su sve četiri glumice tehnički imale glavne uloge.

Nikolet Šeridan, koja je glumila Edi sve do smrti u petoj sezoni, Hačer je nazvala najpodlijom ženom na svetu, a drama je doživela vrhunac kad je glumačka postava dobila naslovnicu „Vanity Fair-a“ u maju 2005. godine.

Kako je izveštavao „Today“, predstavnik ABC-a je zahtevao da Hačer ne ulazi prva u garderobu i da ne bude fotografisana u središtu naslovne fotografije, kako bi udovoljio ostaku glumačke postave. Hačer je svejedno prva ušla u garderobu, nakon čega je Marša Kros navodno odjurila sa snimanja, a Eva Longoria slala ljutite poruke njihovim predstavnicima.

Dramu je potvrdilo izostavljanje imena Teri Hačer s poklona koje su u maju 2012. zvezde pripremile za ekipu serije, ali ni šest godina nakon završetka „Očajnih domaćica“ nisu se ohladile. Gostujući 2018. godine u emisiji „Jimmy Kimmel Live“, Eva Longoria je uveravala kako su glumice iz serije još uvek vrlo dobre prijateljice, pre nego što se ispravila i rekla „99 odsto nas“.

Kim Katral i Sara Džesika Parker

Svađa zvezda serije „Seks i grad“, Kim Katral i Sare Džesike Parker, dugo je tinjala i rasplamsala se 2017. godine, kad je Katral optužena da se film „Seks i grad“ nije dogodio zbog nje. Glumica koja je glumila Samantu Džons na te optužbe je odgovorila tvitom: „Jedini zahtev koji sam ikad imala je da ne želim da radim treći film“.

Stvari su se razbuktale kad je Parker nakon smrti Katralinog brata u februaru 2018. godine javno izrazila saučešće. Katral je eksplodirala, i na Instagramu osula paljbu po koleginici, koju je završila vrlo grubo: „Dozvoli da ti pojasnim (ako već nisam). Ti nisi moja porodica. Nisi mi ni prijatelj. Pišem ti ovo kako bih ti poslednji put rekla da prestaneš da iskorišćavaš našu tragediju za vraćanje svog imidža ‘ljubazne devojke'“.

Sad kad je i zvanično da HBO Max ponovo podiže „Seks i grad“ bez Katral, obožavatelji se pitaju kako će opravdati odsutnost Samante. Navodno će to objasniti reflektiranjem stvarnog života, pa ostala tri lika joj jednostavno više nisu prijateljice.

Lejton Mister i Blejk Lajvli

Zvezde serije „Gossip Girl“, Lejton Mister i Blejk Lajvli odnos svojih likova – Serene i Bler – nisu odražavale i u stvarnom životu. Serena i Bler tokom šest sezona serije preživele su brojne bure i oluje, uključujući višestruko deljenje partnera, spletke i gađanje tortom, doslovno. Međutim, iz svega su uvek izlazile kao prijateljice, što se ne može reći za Lajvli i Mister. Kad su krenule glasine o navodnoj netrpeljivosti dveju zvezda, portparol Blejk Lajvli u izjavi iz avgusta 2010. nije se mnogo trudio da popravi situaciju.

„Blejk i Lejton nikad nisu bile najbolje prijateljice i nikad to nisu tvrdile. Blejk ode na posao, obavi ga i vrati se kući“, navedeno je u izjavi.

Da Blejk i Lejton nisu bile prijateljice, potvrdio je i izvršni producent Džošua Safran za „Vanity Fair“ 2017. godine.

„Bile su prijateljski raspoložene, ali nisu bile prijateljice kao Serena i Bler. Ipak, na setu bi u sekundi bile kao da jesu“, rekao je Safran.

Dženi Gart i Šanen Doerti

Godinama se verovalo da je za odlazak Šanen Doerti iz serije „Beverly Hills“ zaslužna Dženi Gart, jer su bile na ratnoj nozi. Dvadeset godina nakon snimanja serije, njih dve su navodno u prijateljskim odnosima. Gart je 2014. godine za E! News rekla da je bilo trenutaka kad su jedna drugoj htele da iskopaju oči. Kad je lik Brende, koju je glumila Doerti, naprasno izbačen iz serije, a lik Keli, koju je glumila Gart, ostao u svih deset sezona, ljudi su bili sumnjičavi.

Međutim, otkriveno je da je za Brendino putovanje u London na neodređeno vreme odgovorna treća strana – koleginica Tori Speling, čiji je otac, Aron Spelling, bio producent serije. U specijalnoj emisiji „Tori Spelling: Celebrity Lie Detector“, televizijske mreže Lifetime iz oktobra 2015. godine, Tori je priznala da je tražila od oca da izbaci Doerti iz serije nakon što su se ona i Gart zamalo fizički obračunale.

Isaija Vošington i Patrik Dempsi

Njihovo prijateljstvo u seriji „Uvod u anatomiju“ bilo je toliko snažno da su završili kao venčani kumovi, ali zbog neprimerenih izjava upućenih Dempsiju, Vošington je napustio seriju. Preston Burk i Derek Šeferd su preživeli mnoge životno opasne situacije u seriji, što ih je zbližilo, ali u stvarnom životu Dempsi i Vošington bili su sve, samo ne prijatelji. U oktobru 2006. godine, „Access Hollywood“ je izvestio o nasilju na setu u kome su ova dvojica učestvovala, navodno zbog Dempsijevog kašnjenja jednog dana. Kasnije su isplivali detalji po kojima je Vošington u raspravi sa svojim televizijskim kolegom lekarom upotrebio homofobnu psovku.

T. R. Najt, još jedna od zvezda „Uvoda u anatomiju“, tada je tvrdio da se Vošington referisao na njega i nešto kasnije odgovorio priznanjem da je gej. Vošington je priznao korišćenje sporne psovke, ali je tvrdio da nije korišćena u homofobnom kontekstu, niti je bila upućena najtu, nego da se tako referisao na „nekoga ko je šonja“. Iako je nekoliko puta izjavljivao da nije homofobičan, Vošingtonu je ovo zalupilo vrata serije, a njegov lik je nestao s malih ekrana nakon treće sezone.

Vilijam Šatner i Džordž Takei

Kruže priče da se kapetan Kirk (Šatner) sukobio s gotovo svima na setu „Zvezdanih staza“, ali ni sa kim kao s kolegom Džordžom Takeijem. Tokom više od pet decenija kultne serije, mnogo se pisalo o Šatnerovom legendarnom egu, ali niko se na njega nikad nije obrušio toliko kao Takei. U svojoj autobiografiji iz 1994. godine „To The Stars“, Takei piše kako se Šatner na snimanju pretvarao da ga ne poznaje, te da je čak pokušao da spreči da njegov lik Sulu preuzme zapovedništvo nad zvezdanim brodom. Šatner je odgovorio suptilno u svojoj autobiografiji, tvrdeći da zapravo nikad nije upoznao Takeija, jer jedva da je i bio na snimanju, implicirajući Takeijevu malu ulogu.

Drama je eskalirala nakon što Šatner očito nije dobio pozivnicu za Takeijevo venčanje 2008. godine. Kapetan Kirk obrušio se na svog kolegu, govoreći da je bolestan i da se očito radi o psihozi, a Takei je tvrdio da je poslao pozivnicu Šatneru, ali da se sigurno izgubila u pošti.

Dominik Monagan i Metju Foks

Likovi serije „Izgubljeni“, Džek i Čarli, sjajno su se slagali na ekranu, ali Dominik Monagan i Metju Foks, koji su ih glumili, u stvarnom životu nisu mogli da se podnesu, a ta spoznaja je mnoge obožavatelje serije šokirala. Drama je krenula tokom „Pitanja i odgovora“ na Tviteru u maju 2012. godine. Upitan da svog prijatelja i bivšeg zvezdanog kolegu Foksa nagovori da se priključi društvenoj mreži, Monagan nije trošio mnogo reči na objašnjenje, rekavši samo: „On tuče žene. Ne, hvala“.

Foksovi fanovi su stali u odbranu glumca, ali Monagan je ostao pri svom. „Ne poznaješ nijednog od nas. On tuče žene. Nije izolovan incident. Često je“, odbrusio je Monagan jednom Foksovom obožavatelju.

Foksov odgovor stigao je te godine u intervjuu za „Men’s Journal“, gde je rekao da je situacija u Klevelandu bila hrpa sra*a na koja neće trošiti previše vazduha (navodno je udario ženskog vozača autobusa, koja mu nije dozvolila da unese bicikl).

„U 46 godina, koliko na ovoj planeti dišem, nikad pre nisam udario ženu. Nikad nisam, i nikad neću“, rekao je Foks.

Keni Bejker i Entoni Denijels

U dinamičnom odnosu Kenija Bejkera i Entonija Denijelsa tokom „Ratova zvezda“ bilo je mnogo više mržnje nego ljubavi. C-3PO i R2-D2 su bili prepirkama skloni droidi, ali uprkos tome brinuli su se jedan za drugog, što se ne može reći i za glumce koji su iza njih stajali. Iako su bili jedina dvojica glumaca koji su se pojavili u svim filmovima „Ratova zvezda“ (sve do Bejkerove smrti 2016. godine), jednostavno nisu uspeli da se vežu. Bejker je godinama u više navrata podbadao Denijelsa, tvrdeći da ovaj nikad ne želi da popije piće ni sa kim od njih, a izjavio je i kako ga jednostavno ne voli, te da nikad nije shvatao u čemu je njegov problem.

Denijels je svoja osećanja prema Bejkeru iznosio na malo prepredeniji način, pa je 2011. godine za „The Mirror“ izjavio:

„Mislim, R2-D2 čak i ne govori. Mogao bi da bude i kanta“.

Međutim, kad je Bejker preminuo 2006. godine, Denijels je izrazio saučešće na Tviteru: „Tužno je čuti za Kenijevu smrt. Jednog od istinski originalne glumačke ekipe, tako poznatog po svojoj kultnoj ulozi R2, mnogi obožavatelji zauvek će pamtiti“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)