Klint Istvud se u 91. godini života vratio u sedlo

Film 19. sep. 202100:44
Podeli:
Klint Istvud film "Cry Macho" Foto:Warner Bros. / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Iako mu je 91 godina, Klint Istvud ne samo da režira vestern "Cry Macho", nego u njemu ponovo jaše i udara. Legendarnu holivudsku zvezdu penzija nikad nije zanimala, pa u filmu, koji će biti objavljen u petak, glumi bivšeg šampiona rodea koji prihvata svoj zadnji posao.

Pročitajte još:

Majk Majlo (Istvud) mora da otputuje u Meksiko i pronađe i vrati Rafu, sina svog bivšeg šefa i usput da ga nauči da jaše.

„Taj film je trebalo da bude snimljen pre 40 godina. Ja sam premlad za ulogu, pa bi mogli da angažujemo Roberta Mičama, a ja ću da režiram“, prepričao je šta je rekao tadašnjem producentu.

Čini se da filmu tada nije bilo suđeno snimanje, pa je Istvud četiri decenije kasnije odlučio sam da preuzme ulogu, na oduševljenje producenta i dugogodišnjeg saradnika Tima Mura.

„Svi vole da vide Klinta kao kauboja, u sedlu“, rekao je Mur.

„Nije bio na konju od Nepomirljivih“, dodao je, govoreći o filmu koji je 1992. osvojio Oskara.

„Prvi dan kad smo ga na setu snimali na konju, ekipa je bila oduševljena. Bio je to poseban trenutak“, objasnio je.

Istvud, višestruki oskarovac, globalnu slavu je stekao kao glumac u špageti vesternima poput „Za šaku dolara“ i „Dobar, loš, zao“.

Iako je objavio da se povlači kao glumac nakon „Gran Torina“ 2008. godine, ovo mu je treći put da se od tada vraća ispred kamere.

„Cry Macho“ će u petak istovremeno početi da se prikazuje u bioskopima i na platformi HBO Max. Iz objavljenih isečaka vidi se da će se Majk i Rafa, uprkos velikoj razlici u godinama zbližiti na opasnom putovanju nazad u Teksas.

„Nekad si bio jak, mačo“, kaže mu Rafa, kog glumi Meksikanac Eduardo Minet.

„Nekad sam bio štošta“, odgovara mu Majk.

BONUS VIDEO:

Roberto Benjini, reditelj, Život je lep, film, umetnik

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar