Clint Eastwood
Klint Istvud Foto:EPA-EFE/Johannes Eisele

Klint Istvud priprema novi film, avanturističku dramu “Plači, Mačo” (Cry Macho) zasnovanu na istoimenom romanu Ričarda Neša, a slavni glumac će producirati, režirati i igrati glavnu ulogu u ovom ostvarenju, prenose svetski filmski portali.

Istvud će, prema pisanju magazina „Dedlajn“, igrati nekadašnju zvezdu rodea i uzgajivača konja koga bivši gazda angažuje da dovede njegovog sina kući i odvoji ga od majke alkoholičarke. Prelazeći ruralne delove Meksika na putu ka Teksasu, njih dvojica susreću se sa neočekivano izazovnim putovanjem, tokom kog će isluženi jahač, dok uči mladog saputnika šta to znači biti dobar čovek, potražiti i put ka sopstvenom iskupljenju. „Njujork tajms“ svojevremeno je opisao knjigu Ričarda Neša objavljenu 1975. godine kao moralističku priču o dvojici likova koji pomažu jedan drugom da se snađu u komplikovanim promenama.

Da producenti razmišljaju o ekranizovanju ovog romana otkriveno je još 2011. godine, tokom Kanskog festivala, i tada je trebalo da se u glavnoj ulozi nađe Arnold Švarceneger, a da ga režira Bred Furman. To se, međutim, nije dogodilo. I sam Istvud, piše „Varajeti“, imao je nameru da prenese ovu knjigu na platno još 1988. godine, ali je ceo projekat ostavio po strani, s obzirom na to da je te godine snimao „Smrtonosnu igru“, peti i poslednji film iz serijala o prljavom inspektoru Hariju.

Detalji o početku snimanja još nisu otkriveni, ali izvori ovog portala navode da bi, s obzirom na to koliko brzo Istvud snima, ovo ostvarenje moglo da bude pred publikom sledeće zime. Iza filma je stala producentska kuća Vorner bros, a Istvud je navodno već počeo da obilazi potencijalne lokacije. Scenario je napisao Neš po svom romanu u saradnji sa scenaristom Nikom Šenkom.

Višestruki oskarovac Klint Istvud, koji je u maju proslavio 90. rođendan, poslednjih godina bira filmove koje može i da režira i da u njima igra glavnu ulogu. Svoj prethodni film, „Mula“, snimio je 2018. godine.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare