Foto: Printscreen/Promo

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, od 28. oktobra pokreće tri nova kablovska kanala: Nova Max, Nova Series i Grand nostalgija.

Na kanalu Nova Series premijerno če biti emitovana telenovela „Zlatni dvori“, ali pored ove hrvatske serije, domaća javnost imaće prilike da gleda i pregršt turskih, američkih, ali i domaćih igranih serija.

PROČITAJTE JOŠ

Senke nad Balkanom

Senke nad Balkanom je srpska kriminalistička televizijska serija, čiji su autori Dragan Bjelogrlić i Stevan Koprivica. Scenario su, pored Bjelogrlića, pisali Danica Pajović, Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović, a po priči koju je napisao Stevan Koprivica. Glavne uloge u prve dve sezone igraju Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić i Goran Bogdan.

Serija je smeštena između dva svetska rata u Kraljevini Jugoslaviji i prati priču dva inspektora beogradske policije, koji, neposredno pred Atentat u Narodnoj skupštini 1928. pokušavaju da reše misteriju ritualnih ubistava koja potresaju javnost. Ubice mog oca

Ubice mog oca srpska je kriminalistička televizijska serija. Dobila je Zlatnu antenu za najbolju seriju, najbolju režiju i najboljeg glavnog glumca 2016. godine. I naredne godine nagrađena je za najbolji scenario i najbolju mušku ulogu.

Radnja serije prikazuje rad inspektora Aleksandra Jakovljevića i njegove pokušaje da reši ubistvo svog oca Mileta dok radi na svakodnevnim slučajevima krvnih delikata. Sa Aleksandrom na istragama rade i inspektori Mirko Pavlović i Zoran Janketić, a njihov rad nadzire načelnik Predrag Marjanović. Aleksandru, Mirku i Zoranu u istragama pomažu forenzičari Sava i Jelena, a sudski epilog slučajevima donosi tužiteljka Marija Radenković. Jedna od bitnih osoba u Aleksandrovom životu je i njegova majka Olja.

Foto:Nebojša Babić

Žigosani u reketu

Vojislav, nekada uspešni košarkaš, zastranio je u sportske malverzacije. Razmišljajući o pravcu kojim je krenuo njegov život, dolazi na ideju da ponovo uloži u klub u kome je počeo pre nekoliko decenija. Njegov prijatelj i bivši saigrač, Krešimir, negde u Zagrebu trudi se da otplati velike dugove. Jelica i Milovan su uspešni beogradski privrednici — ona vlasnica galerije, on vlasnik novina, i oboje pod naizgled velikim bremenom prošlosti. Dok ona želi da njen sin iz prvog braka, uspešni mladi košarkaš, završi svoju karijeru, njen suprug iz Amerike dovodi svoju ćerku iz prvog braka da mu pomogne oko vođenja medijske kompanije. Kroz seriju prolazi čitava plejada likova, čije se sudbine prepliću na najčudnije načine.

Serija se bavi sudbinom dvojice košarkaša koji nakon vanserijske sportske karijere započinju novi život i pokušavaju da se ostvare u drugim poslovima. Priča govori o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u slavnom košarkaškom klubu, koji je danas na rubu propasti, koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela. „Žigosani u reketu” takođe je i priča o drugoj šansi: za prijateljstvo, za oca i sina, propalu karijeru, drugoj šansi za neostvarene talente, drugoj šansi u potrazi za srećom, za generaciju čije su najbolje godine obeležili ratovi.

Foto: Printscfreen/YouTube/otacukop

Aleksandar od Jugoslavije

Aleksandar od Jugoslavije je srpska televizijska serija iz 2021. godine u režiji i po scenariju Zdravka Šotre bazirana na istoimenom romanu Vuka Draškovića. Serija obuhvata istorijski period od 1918. do 1934. godine, odnosno od stvaranja Kraljevstva SHS, koje će 1929. postati Jugoslavija do 1934, i ubistva kralja Aleksandra u Marselju.

Naslovnu ulogu tumači Ljubomir Bulajić kao kralj Aleksandar I Karađorđević i Tamara Aleksić kao kraljica Marija Karađorđević, dok su u ostalim ulogama Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Jelica Sretenović i drugi.

Foto:Promo

Na terapiji

Na terapiji srpska je televizijska serija bazirana na izraelskoj seriji Be Tipul autora Hagajia Levija koja je doživela veliki uspeh u Izraelu i u međuvremenu postala jedna od najboljih izraelskih dramskih ostvarenja ikada.

Radnja serije prati psihoterapeuta Ljubomira Božovića kroz njegove nedeljne seanse sa klijentima, uključujući i susrete sa sopstvenom terapeutkinjom i mentorom. Serija se sastoji iz pet linija priče koje se odvijaju u vremenskom intervalu od devet nedelja. Tokom serije sudbine glavnih junaka (pacijenata i njihovih terapeuta) se prepliću međusobno i njihov odnos tokom seanse bitno menja njihove privatne živote.

Serija predstavlja jedinstvenu dramu koja prati pet pacijenata koji su na psihoterapiji (svaka terapija podrazumeva devet seansi). Svaki dan posvećen jednom klijentu – Maji, Borisu, Ani, Marku i Nataliji – dok je petak rezervisan za susret glavnog protagoniste sa svojim nekadašnjim supervizorom-mentorom Verom.

Serija se bavi svajidnevnim ljudskim problemima, odnosno psihologijom svakodnevnog života. Svaki klijent ima sopstvene i specifične probleme i poteškoće koje u saradnji sa terapeutom pokušava da „otkloni“ ne znajući i ne sluteći kuda će ih terapija zapravo odvesti. Sa druge strane, osoba od koje svi traže pomoć i podršku, se suočava sa sopstvenim strahovima i nesigurnostima, od kojih ne može pobeći.

Foto: Printscreen/Promo

United Medija pokreće tri nova kablovska kanala

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, od 28. oktobra pokreće tri nova kablovska kanala: Nova Max, Nova Series i Grand nostalgija.

Za one koji žele da se opuste i zabave, tu je kanal Grand Nostalgija.

Komentari

Svi komentari (3)