E, to je bio partner: Seka Sablić o Nikoli Simiću

Showbiz 09. nov. 202019:29 > 22:08
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević/Dalibor Danilović

Legendarni glumac Nikola Simić preminuo je na današnji dan pre šest godina.

Njegova koleginica i partnerka u seriji „Ljubav, navika, panika“, Jelisaveta Seka Sablić sa setom je otkrila za portal Nova.rs kakav je Nikola Simić zapravo bio glumac, kolega, ali i čovek.

PROČITAJTE JOŠ

„Nikola Simić je veliki glumac, nacionalna figura. Mnogo sam ga cenila i volela. Bila sam ponosna i sigurna u njega. Uživala sam u poslu kada mi je bio partner“, rekla je Seka za portal Nova.rs i dodala:

„Nikola je privatno bio osetljiv, veliki i romantičan. Toliko bi bio danas potreban, jer je bio sve moderniji u svom glumačkom rukopisu“.

Prisetila se i jedne zanimljive anegdote sa zajedničkog gostovanja:

„Bili smo na gostovanju. Svašta smo glumili, i smešno i tužno, i onda je publika vikala nešto. Tek kada je Nikola izgovorio glasom iz crtaća „šefe, koji ti je vrag“, bili su zadovoljni, oduševljeni i dugo su pljeskali“ završila je ona.

Seka Sablic
Seka Sablić Foto:Dalibor Danilović

Da podsetimo, Nikola Simić i Jelisaveta Seka Sablić bili su omiljeni bračni par u popularnoj seriji „Ljubav, navika, panika“. Verine i Mićine dogodovštine zasmejavale su gledaoce širom regiona. Pored pomenutog ostvarenja, ovo dvoje glumaca igrali su zajedno i u filmu „Tesna koža“.

Simić je rođen u Beogradu u pekarskoj porodici. U gimnaziji je glumio u dramskoj sekciji, a 1958. diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, na klasi sa Radom Đuričin, Ružicom Sokić i Batom Živojinovićem. Brat je glumca Slavka Simića.

Filmsku karijeru je  započeo 1957. Posle toga je usledio niz televizijskih i filmskih uloga, a proslavio se ulogom Dimitrija Pantića u filmskom serijalu Tesna koža, a ostaće zapamćen i kao dirigent Herbert fon Karajan iz filmova Druga Žikina dinastija i Sulude godine.

Druge važne uloge su bile u filmovima Davitelj protiv davitelja, gde je igrao inspektora koji mora da razreši slučaj davitelja čije su žrtve žene koje ne vole karanfile. Moljac, Doviđenja u Čikagu i Lajanje na zvezde. Poznat je i po ulozi simpatičnog dekice u filmu Beli lavovi.

Nikola Simic
Foto: Zoran Lončarević

Poznat je i po tome što je sinhronizacijama crtanih filmova na srpski „pozajmljivao“ glas Dušku Dugoušku i tada izgovorio rečenicu “Šefe koji ti je vrag” jednu od najpoznatijih rečenica iz crtanih filmova. Glas je pozajmio i Mikelanđelu i Sekaču u Nindža kornjačama; Megatronu, Blustriku i Čipu Čejsu u Transformersima, Gargamelu iz Štrumfova, Miki mausu i Šilji…

Početkom februara 2014. je operisan u Institutu za urologiju i nefrologiju od raka prostate, a početkom juna zbog komplikacija sa bešikom.

Preminuo je 9. novembra 2014. u Beogradu u 81. godini života. Komemoracija povodom smrti doajena srpskog glumišta održana je 14. novembra 2014. u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na sceni “Ljuba Tadić”. Sahranjen je istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.