Džej Ramadanovski Foto:Nova S

"Kad umrem, neka trešti muzika. Nemojte niko da je plakao, da me je žalio. Samo pevajte i veselite se. Odmah u kafanu da odete i popijete viski. Ko bude plakao, taj me ne poštuje", ovim se rečima Džej pre desetak dana svojim obratio svojim prijateljima.

PROČITAJTE JOŠ

Kao da je predosetio da će uskoro morati da se pozdravi sa svima njima, legendarni Džej je dugogodišnjim drugovima, Zoranu Jagodiću Ruletu i Mići Sovtiću doslovce objasnio – šta nikako ne želi da se desi, kad ga jednom više ne bude.

„Sedeli smo, pre desetak dana, i dalje u glavi imam tu sliku njega kako preti onim svojim prstom i kaže: ‘Kad umrem neka trešti muzika. Nemojte niko da je plakao, da me je žalio. Samo pevajte i veselite se. Odmah u kafanu da odete i popijete viski. Ko bude plakao, taj me ne poštuje’. Rekli smo mu – ma važi brate, sve okej, više onako u zezanju, jer niko nije ni slutio da ga nakon deset dana stvarno više neće biti. Teško je to mozgu da skopča…“, zamišljen je Džejev prijatelj Rule dok izgovara ono u šta i dalje ni sam ne veruje.

Baš kao što je i želeo, njegovi prijatelji učiniće mu poslednju želju, osim jedne – da ne zaplaču.

Zoran Jagodić Rule Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ispratićemo ga uz muziku koja mu je, pored dece, bila najvažnija. Što se tiče plakanja, ne znam da li ćemo ga ispoštovati jer je teško ne pustiti suzu za takvim čovekom. Otišao je u legendu, a legenda je bio i dok je bio živ. Njemu su se prolaznici na ulici obraćali sa: „Gde si Džej, legendo“, priča Rule za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Legenda narodne muzike, Džej Ramadanovski, koji je preminuo pre dva dana u svom stanu na Dorćolu, biće sahranjen u petak, 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Porodica će od 13 sati primati saučešće u kapeli, a Džej će u večnu kuću biti ispraćen u 14.30 uz violinu, saznaje Nova.rs.

Komemoracija neće biti održana zbog pandemije koronavirusa.

Džej će počivati blizu glumca Ivana Bekjareva, koji je nedavno sahranjen u Aleji.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (3)