Nova.rs u popravnom domu gde je Džej živeo devet godina

Showbiz 09. dec. 202015:09 > 15:25
Podeli:
Foto: Arhiva

Legendarni pevač, koji je od posledica srčanog udara preminuo u nedelju 6. decembra u svom stanu u Beogradu, najveći deo detinjstva proveo je u vaspitno popravnom domu "Vasa Stajić" na Voždovcu. Džej Ramadanovski često je u javnosti isticao da je ponosan na svoje dečačke dane i odrastanje u pomenutoj ustanovi u kojoj je proveo devet godina.

PROČITAJTE JOŠ

Kada su mu se roditelji razveli, Džej se sa ocem preselio u Austriju, ali ga je on vratio u Beograd ubrzo nakon što je pao razred u osnovnoj školi. Džej je zbog teških životnih okolnosti i situacije sa roditeljima, često bio prepuštan ulici, a neretko je i bežao od kuće. Posle nekog vremena, nakon što je reagovao Centar za socijalni rad, Džej je završio u domu za maloletnike. Ramadanovski je promenio više takvih ustanova, ali je samo pomenutu, na Voždovcu, kako je sam govorio, doživljavao kao svoj dom.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ekipa portala Nova.rs, ovim povodom posetila je popravni dom „Vasa Stajić“. Zbog situacije sa koronavirusom, nismo bili u mogućnosti da uđemo u samu zgradu, ali je nekoliko starijih komšija bilo i više nego rapoloženo za razgovor. Neki su ga, kako kažu, čak i sretali.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Džej nikada nije prošao ovuda, a da nije zastao i ušao u dom. Viđali smo ga više puta kako dolazi sa još nekim ljudima i nosi velike poklone i pakete za decu, koja mu se obraduju još sa kapije. Trčali su i skakali na njega od sreće, jer su znali da će uvek da ih obraduje i razveseli. Dešavalo se nekoliko puta i da stane u dvorište kod koša i krene da peva, pa se onda skupi i komšiluk i sluša ga“, priseća se s tugom u glasu, jedna starija gospođa koju smo usput sreli.

PROČITAJTE JOŠ

Prema saznanjima Nova.rs, Ramadanovski je i davao novac za sređivanje popravnog doma „Vasa Stajić“, te da je to radio kad god je bio u prilici, a za ovu priču znaju i komšije na Voždovcu.

„Čuo sam da je za taj dom nekoliko puta izdvajao novac i da mu je to bilo zadovoljstvo. On se i u gostovanjima u emisijama uvek sa suzama u očima prisećao svog detinjstva ovde, i očigledno da je toj deci imao jaku želju da pomogne kad god je mogao, i u tome je njegova veličina. To veliko srce koje je imao, bilo je toliko očigledno“, prokomentarisao je jedan od komšija naša saznanja.

Podsetimo, Džej Ramadanovski preminuo je u svom stanu na Dorćolu, u nedelju. Kada je njegova prijateljica shvatila da ne diše, odmah je pozvala Hitnu pomoć koja je pokušala da ga reanimira, bezuspešno. Džej je u te Nedelje – zaspao zauvek.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar