Droga, oružje, pljačke: 2020. počistila bahatu estradu

Showbiz 08. okt. 202021:00 > 20:28
Podeli:
Foto: E-Stock/Aleksandar Nalbantjan/Časlav Vukojičić/Arhiva

Ova 2020. godina je poprilično nemilosrdna. Pandemija koronavirusa, svetska ekonomska krize usled iste, a onda i kazna sa bahatu estradu. Od početka 2020. pa sve do sada dogodilo se čak deset hapšenja ili privođenja ličnosti sa srpske javne scene - što zbog posedovanja droge, što zbog kršenja zabrane kretanja tokom policijskog časova u vanrednom stanju, što zbog prostitucije, a boga mi i pljačkanja, i to u Australiji. Pa da počnemo od poslednjih u nizu...

DROGA

Onih koji su zbog droge „pali“ ima podosta.

Reper Aleksandar Lazić, poznatiji kao Sale Thru, juče je uhapšen nakon što mu je policija tokom pretresa stana na Novom Beogradu pronašla veću količinu nakrkotika u raznim oblicima. Pretresom je navodno pronađeno preko jedan kilogram marihuane u različitim pakovanjima, 871 tableta ekstazija, kao i dve vagice za precizno merenje.

Sale Tru Foto:E-Stock/Ivan Dobričić

Takođe, u reperovom domu otkrivene su dve veće kese sa biljnom materijom zelene boje, kao i 308 manjih paketića istog sadržaja.

Prošle nedelje je sličnu sudbinu doživeo i Stefan Đurić Rasta, kada je policija kod njega pronašla pet paketića marihuane, a potom su i pretresom njegovog stana pronašli još oko 600 grama istog opijata.

Foto: E-Stock/Konstantin Bacetic

PROČITAJTE JOŠ

Tužilaštvo je potom tražilo da mu se odredi pritvor do 30 dana i čeka se odluka Višeg suda. Reperu su na teret stavlja trgovina opojnim drogama, a on se, kako saznajemo, branio time da je narkotike koristio za ličnu upotrebu. Njegov advokat Vuk Tefegdžić je za Nova.rs nedavno izjavio da će uložiti žalbu na ovu odluku suda.

„On je izneo odbranu u Tužilaštvu. Tereti se da je kod sebe imao narkotike radi prodaje, što nije tačno i za šta ne postoji nijedan dokaz. On nije diler, već korisnik ili uživalac marihuane. To je i izneo u iskazu. Međutim, Tužilaštvo je ipak predložilo pritvor, a sudija je to odredio. Smatram da za to nije bilo osnova i uvažiću žalbu”, izjavio je ranije za naš portal Rastin advokat.

I Gagi Đogani je „zaglavio“, ali zbog kokaina. Naime, policija je navodno kod njega u noći između 16. i 17. septembra pronašla dve kesice kokaina.

Gagi Djogani
Gagi Đogani Foto:E-Stock

“Dobro sam. Hvala što se brinete za mene. Upao sam u probleme ali rešiću ih sam! Hvala na razumevanju”, oglasio se Đogani posle toga na Instagramu.

PROSTITUCIJA

Starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, uhapšena je krajem maja u velikoj policijskoj akciji „Kristal“ tokom velike kokainske žurke sa orgijama, a sumnjiči se za prostituciju i podvođenje.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Tom prilikom, policija je zaplenila 46 grama kokaina, 20.000 konvertibilnih maraka, 9 komada medicinskih droga, 10 pištolja, od kojih je jedan gasni i tri pancira.

Tijana je nakon privođenja do 3. juna bila u KPZ u Doboju, odakle je na zahtev svoje odbrane prebačena u KPZ Bijeljina, odakle je puštena krajem istog meseca.

KRŠENJE MERA U SUZBIJANJU PANDEMIJE KORONAVIRUSA

Spisak onih koji su se oglušili o mere koje je donela Vlada Republike Srbije je podugačak. Tako su tokom vanrednog stanja zbog kršenja policijskog časa privedeni pevačica Severina Kojić i poznati jutjuber Baka Prase.

Foto:Youtube/Baka Prase

S druge strane, bilo je i onih koji su kršili meru zabrane okupljanja, a tu su se našli Halid Muslimović, Mitar Mirić, Radiša Trajković Đani sa suprugom Slađom i fudbaler Aleksandar Prijović.

Foto: E-Stock/Kobra

PLJAČKA

Na estradi ima i onih koji su osuđivani za pljačku. Pogađate, u pitanju je Romana Panić, koja je u australijskom zatvoru provela dva meseca nakon što je osuđena za saučesništvo u organizovanoj pljački bankomata u Brizbejnu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Po svemu sudeći, ovde se potvrdilo ono da je zakon isti za svakog i da stigne sve, pa i javne ličnosti.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar