Dragana Katić: Mislila sam da ću dočekati 2021. bez sina

Showbiz 02. jan. 202114:07 > 15:07
Podeli:
Dragana Katić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

"O dočeku apsolutno nisam razmišljala. Dete nije moglo da mi dođe iz Nemačke, niti ja mogu da odem kod njega. To nam je prvi faktički rastanak. Sa svim svojim prijateljima sam se dogovorila i držala se one čuvene rečenice Mome Kapora: "Ako neko nije proslavio negde Novu godinu u nekoj kafani i zaginuo tokom cele Nove godine, onda ne mora ni za doček Nove godine".  Upravo i ja tako razmišljam jer sam sa svojim intimnim prijatelja imala mnogo lepih kafanskih noći u ovoj godini kada je to bilo moguće, kao i privatnih sedeljki i druženja", rekla je voditeljka Dragana Katić u novogodišnjem intervjuu za Nova.rs, koja je tužna što jedan od njenih sinova, koji je u Nemačkoj zbog studija, po prvi put s njom neće provesti praznike.

Intervju urađen uoči Nove godine. Kako Nova.rs saznaje, sin Dragane Katić, iznenadio ju je na doček Nove 2021. godine, te je ipak došao u Srbiju.

Voditeljka emisija „Nikad nije kasno“ i „Halo, halo“, Dragana Katić, tužna je ušla u Novu godinu jer joj teško pada odvojenost od sina Bobana Živanovića koji se preselio u Nemačku zbog master studija. S obzirom na to da je voditeljka veoma vezana za svoje blizance na čiju pristutnost je navikla, u njenoj kući istovremeno vlada sreća i tuga. Bilo kako bila, Dragana je ipak ponosna na decu s kojom trenutno proživljava najlepše trenutke vezane za njihova školovanja, a s druge strane i najtužnije jer jedan od njih za praznike nije pored nje. U novogodišnjem video intervjuu za Nova.rs Katićeva otkriva da su joj osećanja pomešana i da joj Nova godina bez sina nije ista.

PROČITAJTE JOŠ

„O dočeku apsolutno nisam razmišljala. Dete nije moglo da mi dođe iz Nemačke, niti ja mogu da odem kod njega. To nam je prvi faktički rastanak. Sa svim svojim prijateljima sam se dogovorila i družim se one čuvene rečenice Mome Kapora: „Ako neko nije proslavio negde Novu godinu u nekoj kafani i zaginuo tokom cele Nove godine, onda ne mora ni za doček Nove godine“.  Upravo i ja tako razmišljam jer sam sa svojim intimnim prijatelja imala mnogo lepih kafanskih noći u ovoj godini kada je to bilo moguće, kao i privatnih sedeljki i druženja. Doček ću provesti u nekoj mantri, u nekoj molitvi da nam svima bude bolje, da ovo što pre prođe i da nas nauči nečemu. Eto, ako je moguće samo to, ništa drugo. Da ne živimo onako ludo kao što smo živeli i negde malo više sve cenimo“, rekla je voditeljka.

Dragana Katić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Dragani će 2020. godina dugo ostati u sećanju jer je, pored svetske pandemije zbog koje dugo nije radila, doživela brojne lepe i ruže stvari koje su vrlo važne u njenom životu.

Dragana Katić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Uvek izdvajam te neke lepe stvari. Prvo ću je pamtiti po tome što je moje dete diplomiralo na arhitekturi, po tome što je moje dete dobilo stipendiju, po tome što je moje drugo dete i dalje ostalo državni stipendista na Političkim naukama. Takođe, pamtiću je po tome što sam sazrela u punom smislu reči kao majka i što sam svoje dete ispratila na aerodrom koje, nažalost, još uvek zbog ove situacije nisam videla. Imam 55 godina i prošla sam sve bure i oluje  na ovom Balkanu što su se dešavale za vreme mog veka. Ali, ovo mi se nekako učinilo kao nešto novo, kao nepoznato. Mislila sam nakon svega što smo prošli kao OK, ne može gore, ali ustvari može. Život i situacije te demantuju. Svet je stao. Pamtim i po tome da sam za 34 godine bila u prinudnom karantinu ili odmoru skoro dva meseca. To mi se nije desilo. Bila sam samo devet meseci na trudničkom bolovanju i to je sve. To je opet bilo dobrovoljno i moja odluka. Takođe, ovu godinu pamtim po strahu i suočavanjima sa samom sobom, po nemirnim noćima. Priznajem da sam uplašena i zaista se bojim kako ćemo iz svega ovoga izaći“, rekla je Dragana.

Ceo intervju sa Draganom Katić pogledajte u video snimku na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar