Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Screnshot/Youtube/MADE IN BLKN/Bassivity Digital

Uprkos potpunom kolapsu zabavne industrije, ne samo u Srbiji, već i u svetu, pojedini umetnici uspeli su da nas obraduju nesvakidašnjim numerama koje su bez ikakve promocije, u jeku koronavirusa i vanrednog stanja, uspele da postanu hitovi koji su obeležili turbulentan period za nama.

Samo zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, umetnici poput Ide Prester, Sare Jovanović, Raste, Vukua, Senidah i sličnih, pružili su svojoj publici ono što je, čini se, bilo najpotrebnije – načina da skrenu misli sa loše zdravstvene situacije u zemlji i umalo totalnog kolapsa sistema u kome smo živeli sve do marta ove godine.

U nastavku teksta nalazi se lista deset domaćih pesama koje su, prema našem subjektivnom mišljenju, obeležile period iza nas.

Ida Prester – Kvar 

Idina „polomljena – ljubavno, morska pesma“ koja je u rekordnom vremenu osvojila srca domaće javnosti.

Relja i Rasta – Genge

Iako nešto kasnije od gore navedenih umetnica, Relja i Rasta udružili su snage u zajendičkom duetu „Genge“ koji je obeležio ovo leto.

Mimi Mercedes – Zla riba

Feministička himna „opasnih“ devojki koje ne žele da igraju po pravilima. Mimi Mercedes je u ovoj numeri, objavljenoj u julu ove godine, prevazišla samu sebe.

Sara Jo – Kaži Mi

Najavljena putem njenog Instagrama, uz skromni lajv video u kome je pričala o novoj pesmi, Sara Jo je objavila jedan od najvećih hitova svoje karijere.

Vuku x Tara – Ne idemo nigde 

Nedugo po početku vanrednoh stanja, muzičar Vuku, objavio je jedan od svojih prvih singlova „Ne idemo nigde“, ili „Ostajemo gajbi“, koji je savršeno opisao život unutar četiri zida tokom trajanja policijskog časa.

Senidah – Viva Mahalla

Taman kada smo se uželeli nove Senide, ona nas je oduševila novim neuobičajenim singlom koji preti da postane masovni hit.

MC Stojan i Hurricane – Tuturutu

Iako, objektivno gledano, svaka pesma koju objave devojke iz grupe Hurricane ili MC Stojan postane pravi hit – ovaj duet je izazvao pometnju na domaćoj estradnoj sceni. Za nešto više od dva meseca broji skoro pedeset miliona pregleda na Jutjubu.

Maja Berović – Lalala 

Majina tralala pesmica po imenu „Lalala“ koja se izdvojila sa njenog nedavno objavljenog hit albuma „Intime“.

Sajsi MC – Yugo dete

Za one nostalgične, Sajsi je objavila neobičnu pesmu koja je zbog svog interesantnog teksta i ritma privukla pažnju domaće javnosti.

Buč Kesidi – Nedelja ujutru

Najnoviji singl popularnog dvojca po imenu „Nedelja ujutru“, posle samo par nedelja postala je jedna od prepoznatljivih numera momaka iz grupe.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)