Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/E-Stock/Aleksandar Baclija

"Dok se sve to događalo, ja sam bio u jednom restoranu, vodio poslovni telefonski razgovor i čačkao društvene mreže. U prvom momentu uopšte nisam shvatio da se to sve dešava u blizini. Kako sam pratio društvene mreže, u jednom momentu sam shvatio da se teroristi kreću u pravcu restorana u kom smo se nalazili. Na predlog prijatelja smo se spustili u podrum, odnosno u donji deo restorana, kako bismo se eventualno zaštitili i odatle pratili dešavanja i smislili šta ćemo dalje i kako ćemo izaći", svedoči za Nova.rs pevač Dejan Matić o terorističkom napadu, koji se preksinoć dogodio u centru Beča.

PROČITAJTE JOŠ

Pevač Dejan Matić poslednjih desetak godina živi u Beču, gde je u međuvremenu dobio i dvojicu sinova. Matić je od centra Beča udaljen, kako kaže, 15 kilometara, ali se tokom terorističkog napada koji se preksinoć dogodio u Beču, nalazio sa prijateljima na večeri, te je i on bio jedan od svedoka jezivog masakra u centru grada.

„Dok se sve to događalo, ja sam bio u jednom restoranu, vodio poslovni telefonski razgovor i čačkao društvene mreže. U prvom momentu uopšte nisam shvatio da se to sve dešava u blizini. Napad se dogodio oko 20 sati, a mi smo dobili informaciju tek sat vremena kasnije. Onda su krenule da se emituju te jezive scene u vestima, da se čuju sirene i policija. Ma haos! Prijatelj je zatim predložio da se spustimo u podrum, odnosno u donji deo restorana, kako bismo se eventualno zaštitili i odatle pratili dešavanja i smislili šta ćemo dalje i kako ćemo izaći“, kaže Dejan Matić za Nova.rs i nastavlja:

„Kako sam pratio društvene mreže, u jednom momentu sam shvatio da se teroristi kreću u pravcu restorana u kom smo se nalazili. Nisam bio toliko uplašen jer deca nisu bila s nama. Oni su Bogu hvala u to vreme spavali i bili kod kuće na sigurnom, jer ja živim zapravo u jednom manjem mestu na nekih petnaestak kilometara od Beča. To je jedno ušuškano i mirno mestašce, u kom nema mešovitog stanovništva, da bi tako nešto tamo moglo da se desi. Zato sam bio miran“, kaže Matić i objašnjava kako je na kraju uspeo da se izvuče iz celog pakla.

 

View this post on Instagram

 

„GDE STE SADA PRIJATELJI“ ? ????? @infinityproduction.rs @goran_lecic_leka @mahoni.djurasevic @rastkosavic81 @luka_raco . ? by @marko21arsic

A post shared by Dejan Matic (@dejanmaticofficial) on

„Čekali smo šta će da se desi. Međutim, brzo se sve smirilo jer je policija pohapsila sve što je mogla. Koliko sam čuo, oni su bili raspoređeni na šest lokacija. Pozvao sam drugara taksistu koji nije uspeo da se progura do pola dva ujutru do nas. Na ulicama je bilo dosta naoružanih policajaca. Sve je izgledalo strašno, kao da je ratno stanje. Vozila nije bilo nigde osim na auto-putu. Mislio sam da je Beč poslednji grad gde to može da se desi“, zaključuje pevač i priča kakva je situacija u Beču trenutno.

„Juče je narod bio prilično uznemiren. Išao sam poslom kod knjigovođe i prošao sam dobar deo Beča. Na svakoj stanici metroa, tramvaja i autobusa stoje i dalje naoružani policajci. Sina nismo juče hteli da šaljemo u školu, danas je već otišao, ali ovaj mlađi nije išao u vrtić“, kaže Matić za Nova.rs.

Podsetimo, preksinoć se u centru Beča desio napad na šest različitih lokacija, a tom prilikom su, prema poslednjim informacijama, stradale tri osobe, dok je 15 osoba teže povređeno.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.