Banderas „skinuo“ Pikasa u znak podrške šminkerima

Showbiz 05. nov. 202016:11
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Poznati glumac Antonio Banderas nedavno je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa seta dok je snimao seriju Pikaso, u cilju da podrži filmske maskere i šminkere.

PROČITAJTE JOŠ

Višestruko nagrađivani glumac Antonio Banderas objavio je na svom Instagram profilu sliku sa timom šminkera koji mu je pravio masku za lik Pabla Pikasa u istoimenoj seriji.

Povod ove fotografije nije snimanje nastavka ove popularne serije, već podrška ljudima iz svih sfera filmske industije u vreme pandemije.

Banderas je izašao u susret kolegama iz filmske industrije, koji su pokrenuli izazov na društvenim mrežama:

„Svi profesionalci u svetu filma, televizije, zabave i umetnosti pridružite se izazovu i objavite fotografiju o svom poslu. Samo slika, bez opisa. Cilj je preplaviti društvene medije vašomm profesijom. Kopirajte tekst i objavite sliku!“ napisao je filmski šminker i masker Džordi Morera.

Podsetimo, nakon prve sezone iz ciklusa „Genije“, koja je obrađivala život Alberta Ajnštajna, kojeg je glumio Džefri Raš, druga sezona je posvećena revolucionarnom slikaru Pablu Pikasu.  Uloga je pripala Antoniju Banderasu. Serija se bavila posvećenosti čuvenog Španca svom talentu, njegovim uticajem na modernu umetnost, kao i turbulentnim privatnim životom. Snimana je u Parizu, Barseloni, Budimpešti i na Malti, i u njoj se pojavljuje niz poznatih ličnosti čiji su se putevi ukrstili sa Pikasovim. Između ostalih, tu su Koko Šanel, Anri Matis, Žorž Brak i Žan Kokto.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar