Ana Mihajlovski Foto: Instagram/an_amihajlovski

Nakon što je na svom Instagram profilu objavila video snimak u vezi sa slučajem silovanja devojke za koju su mediji naveli da je njena sestra po ocu, Ana Mihajlovski se osvrnula i na informacije koje su se ponovo pojavile u medijima, a tiču se toga da je odrasla u siromaštvu. Naime, prema pisanju medija, Ana je sa majkom i sestrom odrasla u skromnim uslovima u maloj kući na hipodromu, gde je njena mama bila zaposlena na čišćenju štala za konje.

PROČITAJTE JOŠ

Voditeljka je u video snimku na samom početku istakla da su u pitanju informacije o kojima se već dvadeset godina unazad, te da o toj temi na širem planu i te kako treba pisati u medijima, ali ne na senzacionalistički način, kako je rekla.

„Dobijam nažalost nove informacije koje se plasiraju u medijima. Zapravo, to su stare informacije o kojima se govori već dvadeset godina po našim medijima, a tiču se siromaštva u kom sam ja odrastala. Pa, kada smo kod siromaštva, mislim da je jako važno da zaista i govorimo o njemu. Mislim da je jako važno da se piše o siromaštvu u Srbiji, samo ne na jedan ovako senzacionalistički način, koji ne vodi nikuda, već na malo konstruktivniji u vidu iznošenja tačnih podataka“, rekla je na samom početku Mihajlovski, pa se osvrnula na statitstiku.

„Ne znam da li ste znali da u ovom trenutku, u 21. veku, trećina naših građana živi u riziku od siromaštva. Inače, granica siromaštva u našoj zemlji iznosi 12 hiljada dinara. Dakle, oko pola miliona naših građana živi sa tih 12 hiljada dinara mesečno, i oni se vode kao apsolutno siromašni. To otprilike znači da svakoga dana imaju za jedan do dva obroka dnevno. Osamdeset hiljada ljudi nema ni za dva obroka dnevno. Naime, oni primaju manje od 12 hiljada dinara mesečno, i oni se vode kao esktremno siromašni. Ne znam da li ste znali takođe da u ovom trenutku u našoj zemlji više od 20 procenata penzionera živi sa penzijom između 12 i 15 hiljada dinara. Takođe, u ovom trenutku, oko 30 procenata mlađih od 18 godina je u riziku od siromaštva.“

Voditeljka se nadovezala i na problem „odliva mozgova“:

„Isto tako je jako važno da kažemo da svake godine iz Srbije ode više od 50 hiljada mladih ljudi, uglavnom obrazovani koji idu u inostranstvo za boljim životom. Kad smo kod obrazovanja, isto tako je jako važno da znate da je Srbija zemlja sa samo deset procenata visokoobrazovanih građana. Isto toliko građana naše zemlje nije završilo ni osnovnu školu, dok je oko 20 procenata naših građana završilo samo osnovnu školu. Nešto oko 50 odsto građana ima samo srednje obrazovanje. I to jesu stvari o kojima treba da govorimo“, rekla je Mihajlovski.

View this post on Instagram

2004 ?

A post shared by Mihajlovski Ana (@an_amihajlovski) on

„Mislim da sam ja tu najmanje bitna. Ja sam samo jedan delić jedne stravične statistike naše zemlje, i o tome treba da se piše“, zaključila je voditeljka.

Podsetimo, u medijima se pojavila vest da je muškarac starosti 33 godine (M. R.) osumnjičen da je u ponedeljak silovao J.M., svoju 11 godina mlađu devojku, a posle saslušanja u pred Višim tužilaštvom u Požarevcu određen mu je pritvor od 30 dana. Kako su naveli domaći mediji, žrtva je navodno sestra po ocu poznate televizijske voditeljke Ane Mihajlovski, a čitav slučaj policiji je prijavila majka žrtve.

Ubrzo pošto su majka i ćerka prijavile ovo krivično delo, policija je pronašla osumnjičenog za silovanje, koji je i pre gotovo deceniju zbog istog krivičnog dela osuđen na dve godine zatvora.

Osumnjičenom je određen pritvor kako ne bi ponovio isto delo.

Sve ovo navelo je voditeljku da se oglasi na društvenim mrežama, te je i objavila video snimak u kome govori da ona s ovim tragičnim slučajem nema veze.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare